Sake prije Gogol Bordella u dvorištu Rojca
7. kolovoza 2018.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Sake prije Gogol Bordella u dvorištu Rojca

Punk rock bend Sake nastupit će ga predgrupa na gostovanju Gogol Bordella u dvorištu društvenog centra Rojc u Puli 12. kolovoza.

Priliku da nastupe prije Eugena Hutza i njegove trupe dobio je sastav čiji su povijest i kompletno djelovanje vezani upravo uz Rojc. Kao jedni od izvođača koji ne samo potječu iz ovog epicentra istarske kulture već u njemu održavaju i probe, Sake su osobno bili odobreni za predgrupu od strane Gogol Bordella. Grupa je osnovana u Puli 2011. godine, a karakterizira je energičan punk rock zvuk koji uživo dobiva još žešću dimenziju. Prepoznao je to niz regionalnih festivala, pa je tako Sake zabilježio nastupe na događanjima kao što su Art & Music Festival, Viva La Pola, HGF i Rock Otočec. Nedavno zaokruženu postavu benda čine Andrea Sardoz (vokal), Semijan Giljanović (gitara), Jadranko Mićanović (gitara), Mladen Miholić (bas) i Andrej Barac (bubnjevi).

Gogol Bordello, pioniri gypsy punk pokreta i jedan od najboljih live bandova na sceni posljednjih 15-tak godina, premijerno će posjetiti Pulu i Istru ovoga ljeta, na svom prvom hrvatskom koncertu na moru. Band je do sada više puta nastupao u Zagrebu, od čega su dva puta rasprodali Tvornicu kulture, a jednom su nastupili i na Špancirfestu u Varaždinu. Grupa predvođena moćnim frontmanom Eugeno Hutzom ljeto provodi na europskoj turneji popunjenoj uglavnom nastupima na festivalima, pa će njihov koncert na open air platou u dvorištu Društvenog centra Rojc biti jedan od rijetkih dužih samostalnih nastupa.

Vrata dvorišta Rojca otvoriti će se u nedjelju 12. kolovoza u 20:00. Sake će svoj nastup započeti u 20:45, a točno u 22:00 na scenu se penju Gogol Bordello. Njihov nastup će trajati blizu 2 sata.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 140 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 160 kn. Prodajna mjesta u Puli i Istri su Activa Travel Istra, Turistička agencija Albatours, svi Kiosci Tiska, Tisak Media centri i Exclusive change mjenjačnice. U Rijeci se ulaznice mogu pronaći u Dallas Music Shopu, a u Zagrebu u Dirty Old Shopu i Rockmarku. U ostatku Hrvatske i inozemstvu ulaznice imaju sva Eventimova mjesta i online www.eventim.hr.

Na dan koncerta ulaznice će se moći kupiti i na blagajni ispred Rojca.