Jessie Ware krajem kolovoza na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku
9. kolovoza 2018.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Jessie Ware krajem kolovoza na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku

Talentirana britanska glazbenica unikatnog soulful vokala –  Jessie Ware, vraća se pred hrvatsku publiku, kojoj će 26. kolovoza u Šibeniku uživo predstaviti svoj aktualni album „Glasshouse“! Nastupit će na predivnoj pozornici Tvrđave sv. Mihovila, u sklopu glazbenog dijela višednevnog konferencijskog događanja Changer.

Publika će tako imati priliku čuti kako uživo zvuči njen aktualni, treći po redu studijski album „Glasshouse“, a svoje mjesto na set-listi sigurno će naći i njeni prepoznatljivi singlovi „Wildest Moments“, „Say You Love Me“, „Tough Love“… Album „Glasshouse“ Jessie Ware predstavila je krajem prošle godine, a s izdanja su se do sada istaknuli singlovi „Midnight“, „Selfish Love“, „Alone“ i „Sam“.

Jessie Ware na spomenutom je izdanju surađivala s glazbenim imenima kao što su STINT, Kid Harpoon, Felix i Hugo White (The Maccabees), Ed Sheeran te njen dugogodišnji suradnik i prijatelj Benny Blanco. Kako je i sama otkrila, novi album koji donosi 12 pjesama u standardnom izdanju, odnosno 17 u deluxe obliku, bavi se temama obitelji, ljubavi, burnih odnosa te majčinstva.

Naslov albuma inspiriran je pjesmom Edwarda Thomasa – „I Built Myself a House of Glass“, a po objavi izdanja iskreno je progovorila o tome kako „Glasshouse“ smatra svojim najvažnijim albumom do sada: „Mislim da izdanje pokazuje više. Vidjet ćemo da li ljudi to žele. Mislim da sam napredovala, i vjerujem da sam spremna zauzeti ‘ovo je moja karijera’ stav“.

Široj publici Jessie Ware predstavila se 2012., odličnim prvijencemDevotion“, koji je ubrzo postao jedno od ponajboljih debitantskih izdanja te godine. S albuma su se posebno istaknuli singlovi „Wildest Moments“ i „Imagine It Was Us“, a favoriti fanova diljem svijeta postale su i pjesme „Running“ i „If You’re Never Gonna Move“. Dvije godine nakon prvijenca, predstavila je i svoj drugi po redu studijski album, naslova „Tough Love“, s vodećim singlovima „Say You Love Me“ i naslovnim „Tough Love“,

Upravo je u sklopu europskog dijela koncertne turneje i promocije debi-albuma „Devotion“ u ožujku 2013. godine po prvi put nastupila u Hrvatskoj, te u rasprodanoj zagrebačkoj Tvornici kulture uživo predstavila svoju sofisticiranu brit-soul i pop mješavinu žanrova. Te iste godine, početkom rujna, nastupila je i u Rovinju, u sklopu britanskog Unknown festivala.

Svojim nastupom u sklopu Changer događanja, Jessie Ware se vraća pred hrvatsku publiku te će tako obogatiti i kulturni program Šibenika, a vjerujemo da će svojim nastupom na Tvrđavi sv. Mihovila, pred svega tisuću sretnika, kreirati jednu od najljepših koncertnih večeri ovog ljeta.

Tijekom četiri dana događanja u srcu Šibenika, od 23. do 26. kolovoza, Changer će drugu godinu zaredom okupiti vrsne stručnjake, nositelje tehnoloških, umjetničkih, društvenih i komunikacijskih promjena, a bogati konferencijski i multimedijalni program popraćen je i interesantnim koncertnim događanjima na Tvrđavi sv. Mihovila, gdje će nastupiti Inner Circle (24.8.), Darko Rundek (25.8.) te Jessie Ware (26.8.).

Changer se odvija u organizaciji Turističke zajednice grada Šibenika i agencije fakat., a praćenje konferencija i sudjelovanje na radionicama je besplatno (broj mjesta je ograničen), dok se ulaznice za večernje koncerte na Tvrđavi sv. Mihovila mogu kupiti putem Entrio.hr sustava.