Na III. Međunarodni Pula Jazz Festival dolaze jazzeri iz cijelog svijeta
9. kolovoza 2018.
Music Box (10918 Članci)
Podijeli

Na III. Međunarodni Pula Jazz Festival dolaze jazzeri iz cijelog svijeta

Kako provesti izvrstan odmor ili vikend / slobodne dane? Pronaći dovoljno vremena i opustiti se na moru, uživati ​​u domaćoj kuhinji, vidjeti znamenitosti i posjetiti Pula Jazz Festival koji se održava svakog kolovoza u Puli, u vrtu Doma hrvatskih branitelja.

Organizatori festivala uspjeli su stvoriti okruženje u kojem žele biti svi oni koji misle pozitivno, cijene dobro društvo, i jednostavno – vole život! Svake godine, okruženi izvanrednom arhitekturom Pule, u drevnom vrtu Doma hrvatskih branitelja susreću se najrazličitiji ljudi iz cijelog svijeta. Pula Jazz Festival je postao pravi centar kulture, postavivši novi standard za jazz i glazbena događanja općenito. Zauzevši svoje mjesto u međunarodnom kalendaru festivala, manifestacija se pretvorila u jedinstvenu razglednicu Pule, Istre i Hrvatske u svijetu kulturnog života.

Tijekom nekoliko godina provedbe, na pozornici PJF-a su nastupali ne samo domaći i europski glazbenici, nego i umjetnici iz SAD-a, Kanade, Kine i Rusije. Više tisuća slušatelja je zahvaljujući festivalu promijenilo stav prema glazbi, uživajući u nastupima više desetaka umjetnika, upoznavajući se s raznim glazbenim stilovima koji se vežu uz jazz.

“Razvijamo ideju kvalitetnog festivalskog odmora, svake godine stvarajući jedinstveni kulturni prostor ispunjen radošću i pozitivom. Svrha našeg festivala je “Jazz za svih! Glazba puna melodije i ljubavi prema slušateljima”!”, kažu organizatori.

III. Međunarodni Pula Jazz Festival vas poziva na koncerte 13., 14. i 15. kolovoza, s početkom u 20:00 sati! Na festivalskoj će pozornici nastupiti američka jazzistica iz Washingtona, Sharon Clark –   pjevačica koja osvaja slušatelja svojim neodoljivim kontraaltom i pruža snažan, bogat i originalan jazz! Oleg Kireyev, virtuoz koji isprepliće etno motive i tako ih vješto unosi u slobodni svijet jazza. Mladi lavovi europskog jazza Joel Rimmel i njegov trio. Svježi pogled na glazbu najdarovitijih romantičara iz Estonije! Kralj balkanskog jazza Vasil Hadžimanov i njegov bend pokazat će vam novi repertoar, ispunjen beskrajnom energijom i ritmom.

Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima i u sustavu Eventima. Ulaz za osobe mlađe od 18 godina je besplatan. Osnovno načelo festivala je prezentacija moderne, izvorne, jedinstvene glazbe u izvođenju pravih jazz profesionalaca, s ciljem obogaćivanja kulturne ponude grada.

Dosegnite eleganciju, sklad i kulturu jazza na ljetnom Međunarodnom Pula Jazz Festivalu! Početak koncerta u 20 sati.

Program Međunarodnog Pula Jazz Festivala 2018.:

1. kolovoza:
Buzzers Kvintet (jazz, fusion/Hrvatska)
Jasmina Makota Kvartet (mainstream jazz, vokal/SAD/Hrvatska)
Oleg Kireyev Kvartet (mainstream jazz, saksofon, Rusija)

2. kolovoza:
Ray Butcher Quartet (mainstream jazz, truba/Velika Britanija)
Dennis Lambert Trio (jazz mainstream, klavir/SAD)
Sharon Clark Kvartet (mainstream jazz, vokal /SAD)

3. kolovoza:
Joel Remmel Trio (contemporary jazz, mainstream/Estonija)
Vasil Hadžimanov Band (contemporary, balkan jazz/Srbija)
Gala koncert sudionika festivala

Foto: Promo