Moćna punk poezija za 21. stoljeće – bend Kurve ima novi EP i ploču
10. kolovoza 2018.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Moćna punk poezija za 21. stoljeće – bend Kurve ima novi EP i ploču

Zagrebačka underground punk sila provokativnog imena Kurve objavili su novi EP „Na obali sreće“. Treće izdanje prokazuje ih kao odvažne umjetnike čiji su tekstovi punk poezija vrijedna pozornog slušanja i čitanja te kojom itekako talasaju društvo 21. stoljeća.

U svojoj namjeri da revitaliziraju punk te ga učine svježim i inventivnim, oslanjaju se na eksperimentiranje riječima kao svojim najjačim oružjem. U eksplozivne zvučne kulise, kojima hrabro dekonstruiraju hardcore punk i rock and roll utjecaje i uvode ih u budućnost, utkali su teme života i životarenja, razočaranosti, (ne)odlučnosti i inertnosti, uspješno balansirajući između razornih rifova i ozbiljnog pjesništva.

“Tekstovi su se jednostavno dogodili kao simptom te naše kolizije karaktera i valjda opažanja života unutar i izvan benda. Treba pitat Šabu otkud vadi tu mast u kojoj se svi utapamo i bivamo gladni za još. Ostarili smo par godina, otišli u nekom smjeru, ne znamo gdje još točno, ali znamo da smo doma.” – ističe gitarist Tomislav Gradski.

„Na obali sreće“ nasljednik je EP-a „Sjebane pjesme“(2014.) kojem je prethodio „Su bolje majke“(2012.). Za snimanje, mix i produkciju zaslužan je Mark Mrakovčić, dok cover art potpisuje Toni Plutonij. Bend uskoro dobiva i svoje prvo fizičko utjelovljenje na vinilu imena „Kurve“ u izdanju etiketa Dostava Zvuka i Dirty Old Empire gdje će se naći kompletna diskografija.

„Na obali sreće“ popis pjesama:

1. Na obali sreće
2. Oni su krivi za sve
3. Ispovijed
4. Praznina
5. Male pobjede

Koncertna promocija EP-a održat će se 14. rujna u zagrebačkom klubu KSET gdje će se ekskluzivno moći kupiti i spomenuto vinilno izdanje.