Ticketmaster odlučio stati na kraj preprodavačima ulaznica gašenjem resale stranica!
14. kolovoza 2018.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

Ticketmaster odlučio stati na kraj preprodavačima ulaznica gašenjem resale stranica!

Oni koji često idu po koncertima znaju da osim regularnih prodajnih mjesta postoje i resale web stranice ili preprodavačke web stranice na kojima mogu kupiti ulaznice oni koji su odustali od prvotnog odlaska na određeni događaj, ali sve to iskorištavaju profesionalni preprodavači koji cijenu jedne ulaznice podižu na enormnu visinu.

Kako bi tim, nazovimo ih prevarama stali na kraj, jedno od najvećih svjetskih web prodajnih mjesta za ulaznice, Ticketmaster, odlučio je zatvoriti nekoliki svojih resale stranica, Seatwave i Get Me In. Takve stranice istražuju prevaranti koji kupuju ulaznice po jeftinijim cijenama i onda ih preprodaju za veći iznos. Tako će ove dvije web stranice biti ugašene u potpunosti u listopadu i to u Velikoj Britaniji, a kasnije ove godine i u ostatku Europe. Kupci ulaznica će sada moći prodati svoje ulaznice izravno Ticketmasteru kako bi ponovno bile stavljene na tržište.

Za razliku od resale stranica moći ćete samo naplatiti originalnu ili manju cijenu ulaznica, iako će na svakoj ulaznici biti dodana nadoplata od 15% za pokriće naknade za rezervaciju koju omogućuje prodavatelj.

Ticketmaster se odlučio na ovaj potez nakon što je krenula istraga protiv web stranice Viagogo preko koje su se obavljale preprodaje ulaznica po puno višoj cijeni. Prošli mjesec irske vlasti su poduprle prijedlog zakona kojim se zabranjuje prodaja ulaznica za više od njihove nominalne vrijednosti. Zbog ovog poteza na stranicama Get Me In i Seatwave od ponedjeljka, 13. kolovoza više nema niti jednog događaja za koji je moguće kupiti ulaznice, iako se to i dalje može uraditi putem resale stranica Viagogo i Stubhub. Za vjerovati je kako će se i njima uskoro stati na kraj.

Podsjećamo, hrvatski korisnici su također imali problema, primjerice s Viagogo resale stranicom. Zadnji je to slučaj bio za koncert Prljavog kazališta na stadionu u Kranjčevićevoj ulici gdje su za jednu ulaznicu morali izdvojiti i dvostruko veći iznos novca od nominalne vrijednosti.