Po četvrti put Maribor će biti središte kantautora uz ulični festival S.O.S. Maribor
15. kolovoza 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Po četvrti put Maribor će biti središte kantautora uz ulični festival S.O.S. Maribor

Udruga KUD SOS četvrtu godinu za redom u Mariboru organizira dvodnevni međunarodni ulični festival za kantautore “S. O. S. Maribor – Sound Of Streets”. Ove godine održat će se 3. i 4. rujna u Vetrinjskoj, Gosposkoj i Tyrševoj ulici u Mariboru.

Izvođači su renomirani međunarodni i regionalni kantautori koji su pozvani da sviraju svoje pjesme na ulicama Maribora sami sa svojom gitarom. Dakle, slušatelj može čuti pjesmu u izvornoj verziji. Kantautori “sviraju na šešir”, koji je također simbol festivala. Svrha S.O.S. Maribora je prezentacija ulične kulture na inovativan način, promocija autorske glazbe, sudjelovanje kulturnih udruga i interkulturalno umrežavanje s drugim gradovima. Žele time potaknuti događaje u središtu Maribora i približiti ljudima kvalitetu autorske glazbe. Događaj je dostupan svima i besplatan je.

Kantautorstvo je profesija koja uključuje pisanje tekstova i glazbe, a istovremeno interpretaciju. Izvođenje na ulici je posebna umjetnost i kao takva izravno se obraća prolaznicima. Ove godine ponovno imate priliku uvjeriti se u to. Osim slovenskih bili su domaćini izvođača iz Jamajke, SAD-a, Engleske, Škotske, Irske, Hrvatske i Srbije. Ove godine prvi put se pridružuju Italija i Austrija. Festival je moguć zahvaljujući velikom broju volontera, donatora i sponzora. “Ponosni smo što su nas također prepoznali prijatelji i firme iz drugih zemalja. Zajedno smo postavili temelje za daljnji razvoj festivala”, kažu organizatori.

PROGRAM 2018.

3. rujna
Sebastijan Lukovnjak (SLO)
Mojca Prejac (SLO)
Coolio Jack (CRO)

4. rujna
Fiore (ITA)
Michael Stark (AUT)
Woody (SLO);

Posjetite S.O.S. Maribor 3. i 4. rujna na ulicama Maribora!