IZVJEŠĆE/FOTO: Dubioza kolektiv za kraj spektakularnog izdanja Aj Cha festivala
19. kolovoza 2018.
Music Box (10966 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Dubioza kolektiv za kraj spektakularnog izdanja Aj Cha festivala

Jedan od najpoznatijih regionalnih bendova, Dubioza kolektiv, u subotu navečer je velikim koncertom na starom Hajdukovom igralištu u Splitu zatvorio drugi Aj Cha festival posvećen velikom Dini Dvorniku.

Bend je u dva sata svirke oduševio brojnu publiku te je sve držao u deliriju svojim najvećim hitovima poput „Himna generacije“, „Kažu“, „Blam“ i mnogim drugima. Vrata festivala bend je otvorio obradom Dvornikove pjesme “Treba mi zraka”, a prije samoga koncerta istaknuli su kako im je velika čast što su priliku da dovrše pjesmu imali upravo oni. I tijekom samoga koncerta nekoliko su puta naglasili kako im je drago da se nešto takvo događa u Splitu u čast jednog od naših najvećih glazbenika – Dine Dvornika. Prije njih nastupili su odlične Rezerve, mladi makarski bend.

Festival Aj Cha održao se drugu godinu zaredom u Dvornikovom rodnom gradu, a u četvrtak 16. kolovoza festival je otvoren velikim tulumom na Splitskoj Rivi, gdje su nastupili Noa & Funkblasters koji su svirali obrade pjesama Dine Dvornika kao i funk klasike. Nakon njih publiku je zabavljao DJ Tabu – keeper of the groove, a organiziran je Aj Cha party boat. U petak 17. kolovoza na Bedemu Cornaro nastupili su dugogodišnji Dvornikovi prijatelji, grupa Psihomodo pop, te su svojim najvećim hitovima napravili sjajnu atmosferu i oduševili publiku. Isti dan su na Rivi svirali The Babe Barbarella iz BiH.

Aj Cha festival još jednom je u Splitu podsjetio na stvaralaštvo Dine Dvornika koji nas je zauvijek napustio prije 10 godina. Njegove kolege sjajnim su svirkama dokazale kako će se njegova glazba zauvijek pamtiti i da je ostavio neizbrisiv trag na regionalnoj glazbenoj sceni. Festival Aj Cha najavio je i svoje treće, još veće, izdanje u Splitu za sljedeću godinu te planira ugostiti i internacionalne zvijezde, a više detalja bit će poznato krajem ove godine.

Foto: Aj Cha festival