Mostar Sevdah Reunion se vraćaju u Zagreb!
21. kolovoza 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Mostar Sevdah Reunion se vraćaju u Zagreb!

Mostar Sevdah Reunion napokon se vraća u Zagreb! Kraljevi sevdaha nastupit će u subotu, 22.9. u Boogaloou.

Mostar Sevdah Reunion – pioniri sevdaha 21. stoljeća ili, jednostavno rečeno, najveći bosanskohercegovački i mostarski kulturni ambasadori, svojim jedinstvenim stilom izvođenja, kombinirajući izvorne sevdalinke s jazz, blues, soul i etno glazbenim elementima, oduševljavaju  publiku diljem svijeta. Njihov se glazbeni izričaj gotovo u cijelosti sastoji od sevdaha i sevdalinki  u modernim aranžmanima.

Idejni začetnik sastava je Dragi Šestić, producent i menadžer benda. Prvi album izdan 1999. godine snimljen je u Centru Pavarotti. Od tada mostarski bend je stalni posjetitelj najvećih World Music i jazz festivala, koncertnih dvorana diljem svijeta! Nabrojimo samo Queen Elizabeth Hall i Barbican Center u Londonu, Concertgebouw u Amsterdamu, Konzerthaus u Beču, Kremljski državni teatar u Moskvi, Palaču umjetnosti u Budimpešti, North Sea Jazz Festival, Nice Jazz Festival, WOMAD festival i mnoge druge. Stotine koncerata i četiri dokumentarna filma koja su napravljena o njima najbolji su pokazatelj o kakvom se bendu radi!

S posljednjim studijskim albumom “Mostar Sevdah Reunion presents Sreta – The Balkan Autumn” u izdanju nizozemskog Snail Recordsa bend je predstavio svjetskoj World music sceni jednu od najbolje čuvanih tajni balkanske muzike – Milutina Sretenovića Sretu , koji je svoj TV debi imao u čuvenoj emisiji “Nikad nije kasno”. Šestiću i ekipi dovoljno je bilo samo jednom da ga vide i čuju uživo, kada im se pojavio kao specijalni gost povodom obilježavanja 80. rođendana kralja romske muzike, pokojnog Šabana Bajramovića, nakon čega su stupili u suradnju s njim. Ta suradnja je izrodila plodom i Sreta je postao stalni pjevač benda, a album koji je nedavno vidio i svjetlost dana počinje polako etablirati Sretu kao novu zvijezdu World music scene s Balkana.

Bend je s njim dobio još jednu dimenziju, jer osim tradicionalnog sevdalijskog repertoara,  sad napokon mogu ponovo izvoditi romske i balkanske standarde koje su s bivšim partnerima, Ljiljanom Buttler i Šabanom Bajramovićem, prezentirali svijetu.

“KINGS OF SEVDAH” (KRALJEVI SEVDAHA) – kako je i naziv njihovog live albuma, koji je izašao pretprošle godine, predstavit će se ovom prilikom zagrebačkoj publici s jednim osvježenim konceptom.

Sastav čine: Mišo Petrović (solo gitara), Sandi Duraković (ritam gitara), Senad Trnovac (bubanj), Ivan Radoja (violina), Marko Jakovljević (bas), Gabrijel Prusina (piano) i Milutin Sretenović – vokal.

Cijene ulaznica u pretprodaji su 95 kuna, na dan će koštati 110 kuna, a info o početku i mjestima pretprodaje stiže kroz nekoliko dana!