OBJAVLJEN CIJELI PROGRAM: I glazbene snage iz susjedstva Bajaga i Artan Lili na CMC 200 festivalu!
22. kolovoza 2018.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

OBJAVLJEN CIJELI PROGRAM: I glazbene snage iz susjedstva Bajaga i Artan Lili na CMC 200 festivalu!

Koncertni headlineri Slavonija festa CMC 200 dobro su poznati, a dobro je i uvijek ponoviti gradivo. Izvrsni Kojoti i Divlje jagode publiku će rasplesati u petak, 24. kolovoza na Rock maratonu, dok dan poslije, na pozornicu slavonskobrodske Tvrđave stižu Bajaga & Instruktori! 

“Dugo nismo svirali u Slavonskom Brodu u koji dolazimo poslije Exit festivala i pulskog koncerta. Baš se radujemo što ćemo svirati pred brodskom publikom i siguran sam da će to biti odličan koncert”, rekao je Bajaga.

Bajaga & Instruktori jedan su od najvećih regionalnih rock ‘n’ roll bendova koji je osnovao sjajni skladatelj, tekstopisac i gitarist Momčilo Bajagić Bajaga 1984. godine. Svrstali su se u sam vrh rock scene već u osamdesetima, a Bajaga se rado prisjeća tadašnjeg Rock maratona na kojemu je i nastupio. “To je bio jako važan događaj na kojeg su dolazili ljudi sa svih strana. U to vrijeme je rock glazba bila dominantna u svijetu pa i kod nas, ali sam Slavonski Brod zapamtio kao rockerski grad s divnom publikom i nadam se da će i sada tako biti”, naglašava.

IZVJEŠĆE/FOTO: Bajaga & Instruktori – u Puli lom (“samo nam je ljubav potrebna”)

Bajaga je sa svojim Instruktorima svirao na svim kontinentima osim Južne Amerike. Karijera im traje već 35 godina, a na njihovim koncertima ovacije i nepodijeljenu pozornost publike dobivaju i pjesme s novog albuma “U sali lom”. Najnoviji singl s albuma nosi naziv “Može da te ubije grom”.

Nije prvi put da Bajaga & Instruktori nastupaju u prostoru spomenika nulte kategorije te dodaje kako je posebno lijepo svirati u takvim mjestima. “Svi ti prostori koji imaju povijest imaju i dodatnu magiju, te je dosta ljepše svirati nego na novom betoniranom parkingu.”

Bajaga je uputio poseban poziv svima koji namjeravaju doći na Slavonija fest CMC 200:

 

Svega nas dva dana dijeli do svirke popularnih izvođača u tvrđavi Brod, 24. i 25. kolovoza, a gdje dolazi i beogradski noise pop sastav Artan Lili. Hrvatska publika, pogotovo zagrebačka, već ih je imala priliku čuti i vidjeti više puta, a ovoga će vikenda to moći i Slavonci. “Jedva čekamo da dođemo u Slavonski Brod, a očekivanja su iskreno velika jer nikad nismo prije svirali u ovom gradu te se radujemo što smo dobili priliku da prvi put nastupimo u lijepom gradu na obali Save”, kaže Bojan Slačala, frontmen Artan Lilija. 

Bend postoji od 2013. godine, a iako su započeli kao eksperimentalni trio, nakon početnog traženja ubrzo se oblikuju u danas prepoznatljivu četveročlanu postavu. “Od naših prijatelja iz nekih beogradskih bendova čuli smo sve najbolje o festivalu i da je to jedinstven festival po svojem konceptu, a tu je i dosta kolega sa scene iz Hrvatske i Srbije koji će se naći na jednom mjestu. Čini mi se nešto najljepše što može da se dogodi”, ističe. 

Iza njih su dva albuma. Publiku redovno oduševljavaju  izvrsnim singlovima i privlačnim video spotovima, a jedan od brojnih primjera je i njihov singl “Nije svejedno”, objavljen početkom ove godine, a koji prati sjajni video snimljen u jednom kadru: 

Tijekom svoje karijere nastupili su na najvećim regionalnim glazbenim festivalima, a njihovi nastupi su poznati po žestokoj energiji i svirci tijekom koje nitko neće ostati ravnodušan. “Ovaj festival utječe pozitivno na razvoj pop i rock scene u cijeloj regiji, ali je ovo jedna odlična spona između istoka i zapada kao i vrhunskom mjesto na kojem će se mladi moći zabaviti, te kvalitetno provesti svoje vrijeme”, kaže Bojan i upućuje poseban poziv Brođanima na Slavonija fest CMC 200:

 

Artan Lili će nastupiti na glavnoj festivalskoj večeri u subotu, 25. kolovoza u tvrđavi Brod.

Na ovogodišnjem festivalu 24. i 25. kolovoza u tvrđavi Brod u Slavonskom Brodu nastupit će brojna glazbena imena. Na Rock maratonu prve večeri nastupaju Jall Aux Yeux, The Siids, Bang Bang, Jeremiah’s, Divlji dječak, Chaos Addict, Republika i headlineri Kojoti i Divlje jagode. Druge večeri na istom mjestu nastupaju Neki to vole vruće, Fluentes, Artan Lili, Opća Opasnost, Teška industrija, Emir & Frozen Camels, Flyer, Pravila Igre, Komuna i headliner Bajaga & Instruktori. 

Medijski pokrovitelj Slavonija festa CMC 200 je i Music Box.

Foto: Sanda Vitorović