IZVJEŠĆE: HAUSER & Friends ispod čarobnog pulskog neba napravili noć za pamćenje
26. kolovoza 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: HAUSER & Friends ispod čarobnog pulskog neba napravili noć za pamćenje

Do posljednjeg mjesta u punoj Areni Pula, HAUSER & Friends, napravili su čarobnu noć te opravdali očekivanja koncerta koji je bio najavljivan kao najveći kulturni koncert ovog ljeta u Puli.

Potpuno drugačiji Hauser od onog kakvog poznajemo iz dvojca 2CELLOS, pokazao jesvoju nježnu, romantičnu stranu, a pri tom je vrlo ozbiljno shvatio što se od njega očekuje, na koncertu ovakvog nivoa. Uz pratnju Zagrebačke filharmonije, pod ravnanjem maestralnog dirigenta Ive Lipanovića, Hauser je odsvirao njemu najljepša djela klasične glazbe.

– Ovakvu čast da iza mene stoji Zagrebačka filharmonija, s maestrom Lipanovićem, kojeg posebno cijenim i kojem se divim, sanjao sam od početka svoje karijere. Tu čast zaista nemaju mnogi, a ja sam sinoć bio presretan što ostvarujem taj svoj san. Hvala cijeloj Zagrebačkoj filharmoniji i dirigentu koji su disali zajedno sa mnom i koji su napravili lavovski posao. – rekao je Hauser.

Koncert je započeo skladbom ‘Casta Diva’, arijom iz opere ‘Norma’, te nastavio nizati najpoznatija djela pisana od strane Dvoraka, Puccinia, Bernsteina, Bacha, Beethovena… Vidno uzbuđen, možemo se složiti da je Hauser opravdao sva očekivanja publike, prvenstveno ljubitelja klasične glazbe. Na pozornici su mu se pridružili i prijatelji, svjetski mladi najbolji glazbenici klasične glazbe, Caroline Cambpell, Petrit Ceku, Ksenija Sidrova i Lola Astanova.  I dok je s Caroline oduševio u zajedničkim izvedbama ‘Torna a Surriento’, ‘America’, a pogotovo u izvedbi ‘Csardas’, u izvedbi skladbi ‘Love story’, i ‘Mjesečeva sonata’ koje je izveo s Lolom, publiku je odveo u neku drugu dimenziju.

Na polovici koncerta pridružio mu se prijatelj, iznimno talentiran Petrit Ceku, te su zajedno odsvirali nekoliko pjesama posvećenih Oliveru Dragojeviću. Ta njihova zajednička izvedba Oliverovih pjesama, natjerala je i kamen pulske Arene da pusti suzu, a na trenutak se činilo da je i publika prestala disati od toliko jakih emocija.

– To je definitivno bio najemotivniji trenutak koncerata. U tom trenutku sam se isključio iz svega i samo iz srca odsvirao pjesme mog prijatelja Olivera i na trenutak bio s njim u mislima i osjetio sam njegovu prisutnost. – rekao je Hauser.

Posljednja gošća koja mu se pridružila na pozornici bila je Ksenija, koja je s Hauserom izvela nekoliko skladbi, ali svojim talentom publiku natjerala na dugi pljesak.