Poslušajte prvi singl novog brodskog benda Sniffpit – “Trag”
4. rujna 2018.
Nikola Knežević (2799 Članci)
Podijeli

Poslušajte prvi singl novog brodskog benda Sniffpit – “Trag”

Početkom 2016. godine Dino i Viktor iz Slavonskog Broda su krenuli s laganom svirkom cajona i akustične gitare u slobodno vrijeme.  Nakon nekoliko mjeseci se rodila ideja za okupljanje akustičnog cover benda.

Zbog knjige preko koje su se Dino i Viktor upoznali, bend je dobio ime Shantaram. Sniffpit je nastao kao evolucija akustičnog cover benda u autorski električni bend. Bivši solo gitarist Gric ih je napustio i trbuhom za kruhom otišao u bijeli svijet, zbog čega je došlo do  izmjene pozicija unutar benda u veljači 2018. godine.  Andrea, koja je svirala bas gitaru, u Sniffpitu je preuzela ulogu glavne pjevačice i ritam gitare. Dino je s cajona prešao na (pravi instrument) bubnjeve. Viktor je odstupio s mjesta glavnog pjevača i ritam gitarista te preuzeo poziciju solo gitaru i prateći vokal.
U ekstenzivnoj potrazi za osobom koja bi mogla obnašati dužnost bas gitariste u redu Sniffpita, naišli su na dredoglavu Ernu.  Iz jamm sessiona se razvilo nekoliko dijelova pjesama pa su odlučili poraditi na njima i vidjeti što bi se iz svega moglo razviti. Imaju utjecaja u raznim glazbenim žanrovima, bluesu, rocku, rapu, jazzu, metalu, punku, psihodeliji.

Tako je počela priča oko benda Sniffpit, a kulminirala je objavom prvog singla “Trag” za koji je snimljen i vrlo zanimljiv video spot iza čije režije stoji Hrvoje Wachter. Autor teksta i glazbe je Dino, a aranžmana cijeli bend, dok je glazbeni producent bio Gavin Harte. Pjesmu je masterirao Jelle Goossens.