STATISTIKA: Music Box drugi najčitaniji glazbeni portal u Hrvatskoj!
6. rujna 2018.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

STATISTIKA: Music Box drugi najčitaniji glazbeni portal u Hrvatskoj!

Kad je u pitanju poredak određenih web stranica, bilo u Hrvatskoj ili svijetu, jedna od najjednostavnijih i što je najvažnije besplatnih aplikacija je Alexa.com, a upravo prema njihovim podacima glazbeni portal Music Box je drugi najčitaniji portal takve vrste u Hrvatskoj.

17. siječnja 2017. godine započela je priča pod nazivom “Music Box”, portal koji prvenstveno okuplja ljubitelje glazbene scene, bilo domaće i strane, a potom i ljubitelje filma i filmske glazbe. Od osnutka do danas ova web stranica postala je druga omiljena za ljubitelje glazbe u Hrvatskoj.

Statistika je sljedeća, najčitaniji glazbeni portal u Hrvatskoj je Muzika.hr, drugi je Music Box, a treći Ravno do dna. Potom slijede Mixer, Perun, Sound Report, Terapija, Soundguardian, Mixeta itd. Napominjemo kako je riječ o portalima koji nisu specijalizirani samo za određenu vrstu glazbe nego prate jedan širi okvir domaće i strane glazbene scene. Ako u statistiku ubrojimo i specijalizirane portale, odnosno one koji prate samo jednu vrstu glazbe, na prvom mjestu je ponovno Muzika.hr, druga je Klubska scena, a treći Music Box. I u konačnici ako usporedimo portale kojima je glazba jedna od najvažnijih kategorija na prvom mjestu je Muzika.hr, drugi je Ziher.hr, a treći Music Box. Podaci svakako mogu varirati i može doći do sitne pogreške, ali sve podatke možete usporediti koristeći web aplikaciju alexa.com.

Brojke su ovakve:
muzika.hr – 340. mjesto u Hrvatskoj
music-box.hr – 2 107
ravnododna.com 2 446
mixer.hr – 4 630
perun.hr – 4 701
sound-report.com – 6 139
terapija.net – 6 153
soundguardian.com – 7.433
mixeta.net 8 031

(izvor podataka: Alexa.com)

Prije svega, hvala čitateljima na vjernosti i što su u samo godinu dana i 8 mjeseci prepoznali Music Box kao jedan od najvažnijih glazbenih portala u Hrvatskoj, a onda i 31 volonteru koji je okupljen oko portala i koji izdvajaju svoje slobodno vrijeme kako bi pisali i raspravljali o glazbi primarno, a onda i filmu. Uvijek se može napredovati i uvijek može bolje, tako ćemo i mi svim snagama nastojati biti još bolji, još više pisati, recenzirati, analizirati, raspravljati, objektivno i shodno iskustvima i poznavanju glazbe i filma svakog pojedinca. Među volonterima su i brojni fotografi koji volonterski vlastitom opremom bilježe nezaboravne trenutke s onih najmanjih, malo većih i najvećih, klupskih, dvoranskih ili vanjskih, festivalskih i nefestivalskih pozornica. Glazbena kutija je otvorena za sve one koji žele biti dio tima Music Boxa, ali prije svega za sve one koji žele čuti glazbu za svoje uši.

Nikola Knežević, glavni urednik Music Boxa