Tamara Obrovac Transhistria Ensemble pozivaju vas na koncert u Vintage Industrial Bar!
9. rujna 2018.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Tamara Obrovac Transhistria Ensemble pozivaju vas na koncert u Vintage Industrial Bar!

U četvrtak 18. listopada priključi se glazbenom putovanju Istrom i Mediteranom, kroz prizmu suvremenog jazza uz Tamaru Obrovac i Transhistria Ensemble.

Interpretirajući Tamarinu unikatnu glazbu, izvanredni glazbenici njenog internacionalnog transhistria ensemblea, vješto i prirodno spajaju suvremeni jazz izričaj s elementima istarske i mediteranske glazbe postižući nevjerojatnu lakoću izričaja svojstvenu zaista samo najvećim umjetnicima. Pjevačica, flautistica, skladateljica i autorica tekstova Tamara Obrovac, jedna je od najznačajnijih i najsvestranijih osobnosti na hrvatskoj glazbenoj sceni. Zahvaljujući utjecajima istarske narodne glazbe i dijalekta koje koristi u kreiranju svog glazbenog izričaja, posljednjih je godina stekla veliku popularnost.

Uz međunarodnu koncertnu aktivnost Tamara sklada i glazbu za kazalište i film za koju je višestruko nagrađivana. Upravo taj prirodni suživot različitih glazbenih formi i improvizacije etablira Tamaru Obrovac kao iznimnu umjetnicu koja je, koristeći elemente vlastite tradicije, stvorila osebujan glazbeni izričaj i upravo to ju čini prepoznatljivom i prisutnom na svjetskoj glazbenoj sceni.  Njen iskorak na svjetsku glazbenu scenu pojačan je i nominacijama za BBC Radio 3 World music Awards 2004. godine u kategoriji Europske glazbe i Nagrade publike kao i mnogobrojnim pozitivnim reakcijama međunarodne kritike i publike.

Koncert u Vintage Industrial Baru najavljen je za četvrtak 18. listopada s početkom u 21 sat i 30 minuta. Vrata se otvaraju u 20 sati, a ulaz je 55 kuna (na dan koncerta 70 kuna). Ulaznice možete kupiti u Vintage Industrial Baru i Dirty Old Shopu.

Foto: Nikola Knežević