Tony Bennett i Diana Krall zajednički album posvetili Georgeu i Iri Gershwinu
14. rujna 2018.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Tony Bennett i Diana Krall zajednički album posvetili Georgeu i Iri Gershwinu

Tony Bennett i Diana Krall ostvarili su iznimno uspješnu suradnju i predstavili novi, zajednički, album „Love Is Here To Stay“.

Prijatelji su preko 20 godina i do sad su surađivali samo na pojedinim pjesmama, ali ovakvu suradnja bila je ugodno iznenađenje za svakoga. Inače su veliki su obožavatelji Georgea i Ire Gershwina, a upravo je njima i posvećen ovaj zajednički album. Već smo imali priliku slušati jednu od pjesama s albuma – „Fascinating Rhythm“ koja je uz pjesmu dobila i prateći videospot dostupan. Sve pjesme s ovog albuma nastale su u suradnji s Grammyjem nagrađenim sastavom Bill Charlap Trio a članovi su: Bill Charlap (piano), Peter Washington (bas) i Kenny Washington (bubnjevi). Svi oni zajedno su donijeli posvetu glazbi braće Gershwin na novi način. Osim zajedničkih izvedbi pjesama „Love Is Here To Stay“, They Can’t Take That Away From Me“ i „Fascinating Rhythm“, album donosi i njihove samostalne izvedbe klasika „But Not For Me“ i „Who Cares?“.

Tonny Bennett pokazao je kako i u svojim devedesetim godinama i dalje pjeva kao mlađi kolege. Samo u posljednjih deset godina prodao je preko deset milijuna izdanja. Koliko je ovaj izvođač talentiran pokazuje i činjenica da na svojim policama čuva čak 19 nagrada Grammy, uključujući i onaj za životno djelo. S druge strane, Diana Krall jedna je u povijesti uspjela imati osam albuma na Billboard Jazz Albums ljestvici, a ona sama vlasnica je pet Grammy nagrada. Osim toga, suradnje joj nikako nisu strani pojam – već do sad je surađivala i s Paulom McCartneyjem i Barbarom Streisand.

Popis pjesama:
‘S Wonderful
My One And Only
But Not For Me (Diana Krall solo)
Nice Work If You Can Get It
Love Is Here To Stay
I Got Rhythm
Somebody Loves
Me
Do It Again
I’ve Got A Crush On You
1Fascinating Rhythm
They Can’t Take That Away From Me
Who Cares? (Tony Bennett solo)