Krešo Bengalka, Šajeta, NLV i Six Pack među prvim imenima Brucošijade FER-a
16. rujna 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Krešo Bengalka, Šajeta, NLV i Six Pack među prvim imenima Brucošijade FER-a

U subotu, 10.11. hodnike Fakulteta elektrotehničke i računarstva ponovno će osvojiti tri pozornice i 17 izvođača koji će nastupiti na Brucošijadi FER-a.

Posjetitelje ovog tradicionalnog okupljanja očekuju i projekcije filmova u kinu te nezaboravni strani i domaći hitovi na KSET Caffeu. Organizatori, Savez studenata FER-a i KSET, objavili su prva imena Brucošijade, a to su Krešo Bengalka, Šajeta, Six Pack, NLV, Sloanwall i phillipe.

Krešo Bengalka je rap glazbenik iz Splita, kroničar priča s ulice s desetljetnim stažom. Debitirao je 2012. na prvom albumu Kiše metaka, dok se publici premijerno predstavio singlom ‘Konan’. U veljači 2018. izbacio je svoj drugi samostalni album pod nazivom “Split Zoo” koji je naišao na mnogobrojne pohvale glazbenih kritičara.

Šajeta je grupa osnovana 1993. u Opatiji i jedna je najistaknutijih predstavnika legendarnog ča-vala. Karizmatični frontmen Dražen Turina poznata je ličnost na hrvatskoj glazbenoj sceni, a malo tko od nas ne zapjevuši kada čuje hitove “Party za ekipu” ili “Leteća Barbara”.

Six Pack postoji od 1994. godine kada se okupio ovaj bend koji je po mišljenju većine kritičara, kolega i publike jedan od najutjecajnijih punk rock bendova na Balkanu. Prepoznatljivi su po energičnom predstavljanju inteligentnih tekstova, a ujedno su jedan od prvih underground bendova koji su probili granici Srbije i ostvarili regionalni uspjeh.

NLV je bend koji dolazi iz Pule, a originalnu postavu čine Nikol Ćaćić, Luka Šipetić i Vedran Grubić.  S vremenom trojka prerasta u petorku, budući da su im se pridružili Roni Nikolić na bas gitari i Silvio Bočić za bubnjevima. U posljednjih nekoliko mjeseci svoju su glazbu predstavili na čitavom nizu regionalnih festivalskih pozornica, što je uključivalo nastupe na SuperUhu u Primoštenu, Hoomstocku u Humu na Sutli te Velvest festivalu na Krku.

phillipe je organizator Illectricity festivala, festivala audio-vizualnih umjetnosti i R/verse Festivala na Mrežnici, suorganizator FRüHSTüCK kolektiva i phillitchevanje klupskih večeri. Po glazbenom zadatku gostovao je u mnogim klubovima od Istanbula, Sofije pa sve do Budimpešte, Beča, Berlina i daleke Poljske. Česti je gost i najvećih glazbenih festivala u ovom dijelu Europe kao što su Love International, Dimensions i Outlook.

Sloanwall je peteročlani groove rock bend iz Zagreba koji postoji od 2014. godine te je do sada izdao dva EP izdanja pod naslovima “Dawn of light” i “vol. II”. Sloanwallova najveća kvaliteta definitivno su njihove live izvedbe, što je potvrđeno mnogobrojnim koncertima u regiji.

Early bird ulaznice kreću u prodaju 18.9., a moći ćete ih kupiti u KSET-u, Dirty Old Empireu i glazbenoj knjižari Rockmark po cijeni od 50 kn. Brucoši FER-a svoje ulaznice mogu nabaviti od 28.9. za 40 kuna isključivo u KSET-u uz predočenje e-indeksa.

Medijski pokrovitelj Brucošijade FER-a je Music Box.

Foto: Nikola Knežević