Nakon Kanyea Westa i Eminem uzima tuđa djela bez pitanja?!
17. rujna 2018.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Nakon Kanyea Westa i Eminem uzima tuđa djela bez pitanja?!

Otkad je objavljen novi album Eminema, “Kamikaze”, obožavatelji legendarnog benda Beastie Boys ne prestaju govoriti o njegovom artworku čiju je ideju, prema svemu sudeći, uzeo upravo od ovog, jednog od najpopularnijih bendova 80-ih i 90-ih godina.

Je li doista artwork albuma “Kamikaze” identičan artworku albuma “Licensed to Ill” Beastie Boysa, znaju samo ovi dečki, a upravo ih je to upitano prilikom intervjua za The Strombo Show Georgea Stroumboulopoulosa. Razgovarali su o dugoočekivanim memoarima pod nazivom “Beastie Boys Book” koji izlaze 30. listopada i tijekom razgovora došlo se na temu Eminema i albuma “Kamikaze”.

“Dobio sam možda 10 ili 20 tekstualnih poruka. I zapitao sam se – zašto sad odjednom imam jedno 50 tekstualnih poruka? Pa sam išao provjeriti što se događa. No, svi su mi proslijedili naslovnicu albuma Eminema, odnosno tweetove o tome i slično. Dakle, tako smo saznali za ovo.”, rekao je Mike D.

Istaknuli su kako ih je sve šokiralo isto kao i ostale, ali i da im se nitko nije javio po tom pitanju prije objavljivanja. No, opet nisu rekli da ovakav potez od strane Eminema nije u redu. Mnogi ipak ističu kako je samo u pitanju hommage ovom kultnom albumu. Ali nije prvi put da Eminem koristi glazbu Beastie Boysa kao inspiraciju. To je radio i u pjesmi “Berzerk”, odnosno spotu za ovaj singl gdje je imitirao spot “So Whatcha Want”. Nije ni čudo kad je taj album radio i Rick Rubin koji je izravno zaslužan za slavu Beastie Boysa. Je li Eminem lopov ili samo traži inspiraciju u kultnim izdanjima, grupama i pjesmama, ostaje stručnjacima na proučavanje.