Ususret 12. Vox Feminae festivalu glazbeni kolektiv “Down the Rabbit Hole” stiže u CeKaTe!
19. rujna 2018.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Ususret 12. Vox Feminae festivalu glazbeni kolektiv “Down the Rabbit Hole” stiže u CeKaTe!

Ususret 12. Vox Feminae Festivalu, Prostor rodne i medijske kulture K-zona predstavlja zagrebačkoj publici glazbeni kolektiv Down the Rabbit Hole uz izvedbu “Vibrancy”, koja će se održati 29. rujna 2018. u CeKaTe-u (Park Stara Trešnjevka 1) s početkom u 20 sati. Ulaz na koncert je besplatan.

Glazbeni kolektiv Down the Rabbit Hole donosi koncertnu izvedbu koja se vrti oko dinamike i živosti stvari – interpretaciju djela ‘Thirteen Changes’ Pauline Oliveros koja poziva glazbenike/ce da urone u svijet “atomskih slika – rotirajućih molekula – trenutačnih čestica koje plešu – nestaju”. Potencijalni glazbeni oblici života nesvjesno pulsiraju, opstaju i žubore tijekom složene operacije “ogromnog čudnog organizma s brojnim receptorima i organima”. U međuvremenu, urbani um neumorno traži okidače za hihotanje u “dnevnoj sobi skladatelja, to je poziv u osobni svijet Alexandera Schuberta koji je preotela njegova sestra Evy Schubert.”

VIBRANCY je prilično ispunjena izvedba kolektiva Down the Rabbit Hole s glazbenim operacijama koje postaju plodno tlo za odugovlačenje. I sve što se činilo mutnim i nejasnim pretvara se u ugodan i neposredan povod za izvođenje, puštanje da se živi i pleše, uz pucketajuće, zujajuće, umirujuće, ritmične, dirljive i remiksirane zvukove.

Središnji program dvanestog Vox Feminae Festivala održat će se od 3. do 7. listopada 2018. u CeKaTe-u i društveno-kulturnom centru “Šesnaestica” te će i ove veličati stvaralaštvo žena i problematizirati pitanja roda kroz bogat filmski, diskusijski, radionički i zabavni program. Čitav festivalski program bit će objavljen sredinom rujna.

Foto: Vanja Babić