Nakon tri godine stanke vraća se Mark Knopfler s novim solo albumom “Down The Road Wherever”
20. rujna 2018.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Nakon tri godine stanke vraća se Mark Knopfler s novim solo albumom “Down The Road Wherever”

Mark Knopfler, gitarist i frontmen nekadašnjih Dire Straitsa, vraća se nakon trogodišnje stanke i 9. studenog objavljuje novi solo album “Down The Road Wherever”.

Album će sadržavati 14 novih pjesama inspiriranih širokim spektrom osoba, potvrdio je Knopfler i dodao kako se to odnosi i na rane dane u Dire Straitsima.  Ploču je producirao Knopfler zajedno s bivšim klavijaturistom Dire Straitsa Guyom Fletcherom koji je bio jedan od glavnih suradnika otkad se grupe razišla 1995. godine. Snimali su nove materijale u British Grove studiju u Londonu s Jimom Coxom i Fletcherom na klavijaturama, Nigelom Hitchcockom na saksofonu, Tomom Walshom na trubi, Johnom McCuskerom na violini, Mikeom McGoldrickom na flauti, Glennom Worfom na basu, Ianom “Iantom” Thomasom na bubnjevima i Dannyjem Cummingsom na perkusijama. Sa svim ovim glazbenicima radio je i ranije pa im je dao slobodu izražavanja na svojim instrumentima i za nove pjesme.

Knopfler je zadnji put koncerte održavao 2015. godine kada je promovirao zadnju ploču “Tracker”, a nakon toga se nije moglo ništa čuti o njemu, čak se nije pojavio u Clevelandu ranije ove godine kada su Dire Straitsi uključeni u Rock and Roll Kuću slavnih te nije ni komentirao ovaj veliki trenutak za njegov bivši bend. Tako da će sve obožavatelje obradovati novi album, a vjerojatno nakon toga i vraćanje koncertima.

Foto: Promo