Zauvijek utihnula “Barcelona”! Umrla Montserrat Caballe!
6. listopada 2018.
Music Box (10956 Članci)
Podijeli

Zauvijek utihnula “Barcelona”! Umrla Montserrat Caballe!

Španjolska operna pjevačica Montserrat Caballe preminula je 85. godini i tako je zauvijek utihnula “Barcelona”, pjesma koju je snimila s pokojnim Freddiejem Mercuryjem. 

Caballe je imala jedan od najprepoznatljivih svjetskih soprana s kojim se proslavila u brojnim ulogama, prije svega u djelima Verdija i bel canto repertoarima poput onih Rossinija, Bellinija i Donizettija. Komercijalno je stekla svjetsku slavu kad je snimila duet s prema mnogima najboljim muškim vokalom na svijetu, Freddiejem Mercuryjem, pjevačem britanskog rock sastava Queen. Pjesma je inspirirana rodnim gradom Caballe, a kasnije je postala i jedna od dvije službene pjesme Olimpijskih igara 1992. godine koje su održane u Barceloni.

Nedavno se pisalo o njezinom zdravstvenom stanju kad je završila u bolnici sredinom prošlog mjeseca. Problemi sa zdravljam počeli su 2012. godine kad je dobila moždani udar. Nažalost, 6 godina kasnije tijelo nije izdržalo i Monserrat je umrla u Sant Pau bolnici u Barceloni. Posljednji ispraćaj očekuje se u ponedjeljak. Nakon odlaska ove operne dive utihnula je “Barcelona”, pjesmu koju više nećemo moći čuti uživo iz glasnica onih koji su je originalno pjevali. Ali zahvaljujući njima Barcelona je opjevana i pjesma nikad neće biti zaboravljena.