Barbara Munjas predstavila prvi singl u sklopu projekta Calligraphy!
10. listopada 2018.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Barbara Munjas predstavila prvi singl u sklopu projekta Calligraphy!

Barbara Munjas nakon uspješne regionalne turneje predstavlja svoj prvi singl u sklopu novog projekta Calligraphy, te video spotom za pjesmu “Men” najavljuje izlazak novog materijala na engleskom jeziku.

Pjesma “Men” snimljena je u Rojcu u Puli u nekadašnjem studiju Partyzan. Produkciju potpisuje Marijan Jelenić iz grupe Nola, a mix i master Perica Šuran. Iako u posljednje vrijeme Barbara novi materijal izvodi uglavnom sama, studijska verzija novog singla dolazi u bendovskom aranžmanu, kojeg uz nju potpisuju i ostali članovi. Calligraphy su Alen Bernobić (klavijature), Marko Kalčić (bas gitara) i Goran Salvi (bubanj).

“Men” predstavlja značajan odmak od zvuka prijašnjeg Barbarinog benda “Barbari”. Prisutni su elementi elektronike, ali pjesma istovremeno ima srž u bendovskom duhu svirke, tako da se stilski može svrstati negdje između indie-popa i art-rocka, a tematski govori o muško-ženskom odnosu bilo koje vrste, te kakav bi taj odnos trebao biti iz ženske (Barbarine) perspektive.

“Žene su lijepe, snažne, strastvene, kreativne, senzualne, emotivne, borbene, inteligentne, intuitivne. Ženska energija je stvaralačka energija koja pokreće svijet. Muškarci ne bi trebali biti uplašeni pored svojih ili bilo kojih snažnih žena već bi trebali biti uz njih, pružiti im oslonac i potporu da zasjaje u najvećem sjaju, poticati ih u njihovoj kreativnosti i ostvarivanju ciljeva, dati im snagu u najtežim trenucima, jer ipak žene su krhka bića, a oni su snažniji spol. Bilo bi lijepo, umjesto konstantnog nadmetanja, vidjeti suradnju, zajedništvo i razumijevanje između spolova. Muška energija bez ženske nije kompletna, kao i obrnuto. Yin i Yang savršen su prikaz muškarca i žene” – rekla je Barbara o prvom službenom singlu projekta Barbara Munjas Calligraphy.

Scenarij za spot potpisuje sama Munjas, dok je za režiju, snimanje i montažu zaslužan Eric Vojak. U spotu su korištene slike i skulpture poznatog istarskog umjetnika Elvisa Bertona.

Foto: Matej Čelar