Gužva u 16-ercu u Vintageu slavi 25 godina benda
15. listopada 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Gužva u 16-ercu u Vintageu slavi 25 godina benda

Četvrt stoljeća gužvanja. Legendarni osječki punkeri i veseljaci Gužva u 16-ercu slave 25 godina postojanja. Ova punk manifestacija održat će se u petak, 16. (a kad nego 16.) studenog u Vintage Industrial Baru.                                                          

Idejni pokretački trojac Gužve u 16-ercu bili su Muto, Kemo i Jela. Ubrzo im se pridružuju Matak i Mengele, a umjesto Keme u bend ulazi Mrak. Pet godina nakon osnutka osvojili su prvo mjesto na Art&music festivalu u Puli. 1999. godine objavili prvi album “Čir na 12-ercu” i osvojili nagradu Crni mačak za najbolji novi bend. Godine 2006. grupa objavljuje drugi album “Punk urac” za izdavačku kuću Dirty Old Empire. Početkom 2012. izlazi treći album “Je ne regrette rien” u izdanju Geenger Records. Od tada je grupa koncertno aktivna po Hrvatskoj i okolnim državama, a vrlo zapaženo je prošla njihova turneja u Irskoj prije par godina.

Cijena ulaznice u pretprodaji je 45 kuna, moći će se kupiti uskoro u Dirty Old Shopu, a na dan će ako ih ostane koštati 60 kuna. Kako i priliči ovakvoj fešti, uskoro će biti najavljeni i brojni gosti koji će svojom prisutnošću uveličati ovu svečanost.

Foto: Luka Pejić