Zoran Predin najavio veliki koncert s gostima u Lisinskom
15. listopada 2018.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Zoran Predin najavio veliki koncert s gostima u Lisinskom

Gala koncertom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog proslavit ćemo 40 veličanstvenih godina glazbene karijere jednog od najznačajnijih novovalnih kantautora.

Trideset i devet objavljenih albuma. Više od dvije tisuće koncerata od Maribora do Sydneya, od Zagreba do Kaira, od Tešnja do Dublina. Indie rock, gypsy swing, jazzy šansona, kantautorske balade, filmska i glazba za kazalište. Život u kombiju. Sendviči s benzinskih stanica, fileki kolodvorskih restorana i gala večere sa predsjednicima država. Suradnja i druženje sa kolegama. Pretjerivanja svih boja. Sve se to se krije u 40 godišnjoj glazbenoj karijeri koja zaslužuje proslavu gala koncertom koji će nam predstaviti Zorana Predina u izboru najboljeg iz različitih razdoblja njegove bogate karijere. Novi aranžmani, zanimljivi i neočekivani gosti oduševit će nas i ovu večer u Lisinskom.

Željezni repertoar Lačnog Franza, najljepši momenti nevjerojatne suradnje s dvostrukog albuma “Tragovi u sjeti” ispod prstiju vrhunskog pijaniste Matije Dedića, toplina i razigranost gypsy swinga Damira Kukuruzovića, jednog od najboljih svjetskih django gitarista, i kao jubilarno iznenađenje na ovom zagrebačkom koncertu – uvijek zavodljiva Anja Rupel, poslije dugog vremena, s pjesmama legendarnog Videosexa.

Zoranu Predinu, jednom od najznačajnijih slovenskih novovalnih kantautora, zbog njegove provokativnosti i crnohumornih tekstova čak i najveći neprijatelji priznaju duhovitu autorsku izvornost i iskričavu nekonvencionalnost. Najvećim komplimentom pak osobno smatra to što su ga proglasili novovalovnim Arsenom Dedićem, uspoređujući ga s našim vrhunskim glazbenim virtuozom i pjesnikom s kojim je Zoran dugo godina prijateljevao i plodno surađivao. U svojoj bogatoj umjetničkoj karijeri objavio je 39 autorskih albuma, 4 zbirke poezije i knjigu anegdota pod naslovom “Druga žena u haremu”. Skladao je glazbu za filmove i kazalište, iskušao se u raznim glazbenim stilovima, od rocka do gypsy swinga, i nastupao po cijelom svijetu, no kako sam kaže – najbolje tek dolazi.

Koncert je na rasporedu u četvrtak, 7. ožujka, a ulaznice su u prodaji u sustavu ulaznice.hr i na blagajnama Lisinskog. Cijena se kreće od 120 do 210 kuna.