Legendarna Korni grupa nakon 30 godina stanke ponovno na pozornici!
18. listopada 2018.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Legendarna Korni grupa nakon 30 godina stanke ponovno na pozornici!

Legendarna Korni grupa, koja spada u red zaslužnih za utemeljenje i razvoj jugoslavenske rock scene, ponovo se okupila posle tri desetljeća stanke kako bi održala povratnički koncert 30. studenog u beogradskom Sava centru!

“Smatrao sam da se Korni grupa treba vratiti na scenu jer danas ne čujem da neko svira išta slično onome što smo mi radili. Imam energiju i ambiciju da radim, i našao sam ponovo suradnike s kojima ću svirati glazbu koja će zazvučati drukčije od svih ostalih”, kaže osnivač benda, klavijaturist i glavni autor Kornelije Kovač.

Nastala 1968. godine u Beogradu, Korni grupa je spajajući rock, pop, klasiku i jazz brzo osvojila Jugoslaviju brojnim hitovima kakvi su “Čovek i pas”, “Trla baba lan”, “Etida”, Ivo Lola” ili “Divlje jagode”, da bi do prestanka rada 1974. godine, između ostalog, objavila i dva albuma “Korni grupa ” (1972) i “Not An Ordinary Life” (1974), koji danas uživaju veliko poštovanje ljubitelja progresivne rock glazbe diljem svijet. Bend se potom samo jednom nakratko okupio za turneju “Legende Yu Rocka” 1987. godine.
“Nisam razmišljao o tome da je prošlo 50 godina od osnivanja. Mogli smo se okupiti i prije godinu dana ili kroz dvije. Nisam pristalica prisjećanja. U posljednjih deset, 15 godina bilo je toliko ljudi koji su stalno pitali zašto ponovo ne sviramo. Generalno volim glazbu koju smo uradili, a smatram da je sada trenutak kada možemo iznova potvrditi neko svoje mjesto u svijetu glazbe na ovim prostorima”, objašnjava Kornelije.

Korni grupa će u Sava centru nastupiti u postavi: klavijaturist Kornelije Bata Kovač, gitarist Josip Boček i pjevač Dado Topić, dok će se basist Bojan Hreljac pojaviti kao specijalni gost. Novi članovi benda su basist Peđa Milanović, klavijaturist Aleksandar Miletić i bubnjar Ratko Ljubičić.
“Ima pjesama koje ne možemo izostaviti u Sava centru jer bi sigurno bile na tapeti slušatelja. To su ‘Etida’, ‘Jedna žena’, ‘Moja generacija’, ‘Put za istok’, ‘Divlje jagode’, ‘Prvo svetlo…’ Moramo velikim radom ponovo dostići razinu koju je nekada imala Korni grupa, koja je sve ulagala u ideju da sviramo savršenu glazbu u savršenom izvođenju. Tako ćemo i prezentirati našu glazbu u Sava centru. A nadam se da ćemo imati sljedećih mjeseci i koncerte u većim gradovima bivše Jugoslavije”, najavljuje Kornelije.

Ulaznice za povratnički koncert Korni grupe koštaju 1.500, 1.800, 2.100, 2.400 i 2.800 dinara na blagajni Sava centra i putem Eventima.

Foto: album cover