J.R. August, Pero Defformero, Sergio Lounge, Petar Dundov i Antenat nova imena Brucošijade FER-a
21. listopada 2018.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

J.R. August, Pero Defformero, Sergio Lounge, Petar Dundov i Antenat nova imena Brucošijade FER-a

Brucošijada FER-a je objavila nova imena i tako zatvorila krug izvođača koje ćemo imati priliku gledati i slušati na 37. izdanju najvećeg studentskog festivala koje će se održati 10. 11. na FER-u!

Već najavljenom popisu na kojem se nalaze Vesna Pisarović, Krešo Bengalka, Six Pack, Šajeta, Belfast Food, Sfumato i brojni drugi pridružuje se još pet novih izvođača!

J.R. August je mladi umjetnik iz Zaboka, koji iza sebe ima već tri EP-a – Change of Seasons, Tea Party With Mr. Death te prošlogodišnji 33, a u pripremi je i LP Dangerous Waters. Svaki od navedenih EP-ova kritički je nahvaljen, a uz to cijela diskografija pokazuje pregršt žanrova i tematika kojima J.R.August suvereno korača.

Pero Defformero je bend  osnovan 1993. godine, a poznati su po svom kombiniranju heavy metala s turbo-folkom. S izuzetnom dozom humora pristupaju svakoj svojoj izvedbi na bini pa se od njih može očekivati pravi frontmensko-gitarski stand up show. Članovi benda su Goran Biševac, Saša Friš, Andraš Išpan i Luka Jelisavčić.

Sergio Lounge je unikatna pojava na regionalnoj glazbenoj sceni. Svojim glazbenim i vizualnim stilom spaja elemente moderne i retro pop kulture, stvarajući tako glazbu koja je istovremeno plesna, zabavna i emotivna. U svojim kompozicijama uspješno kombinira različite žanrove, disko, pop i šlagere te to spaja u vlastiti prepoznatljivi stil.

Petar Dundov nastupa kao DJ i live performer u klubovima i na festivalima diljem svijeta – samo neki od njih su Berghain, Tresor, Awakenings, Labyrinth i Exit. Iza sebe ima veliki broj 12” singlova te pet samostalnih albuma, na kojima je prema brojnim kritičarima techno glazbu uzdignuo na viši stupanj. Svojevrsna evolucija techno glazbe u Petrovoj interpretaciji posebno je vidljiva na njegovim albumima “Escapements”, “Ideas from the Pond”, “Sailing Off The Grid” te na posljednjem “At The Turn Of Equilibrium”.

Antenat je zagrebački bend nastao 1997. godine. Kroz godine su mijenjali glazbene stilove, sve više nastupali i tako profilirali vlastiti glazbeni izričaj koji danas nazivaju – subreggae. U njemu su sadržani različiti utjecaji, od reggaea i duba, preko ska i punka, do world-music elemenata, a svaki član benda sa svojim instrumentom pridodaje toj mješavini i nešto svoje. Iza sebe imaju 4 albuma i preko 300 koncerata po klubovima i festivalima diljem Hrvatske te u inozemstvu.

U KSET-u će se već tradicionalno održati KSET Caffe s nezaboravnim hitovima ovog i prošlog stoljeća, a posjetitelje očekuju i projekcije filmova u kinu. Ulaznice po cijeni od 65 kuna mogu se kupiti od ponedjeljka, 22. listopada, u KSET-u, glazbenoj knjižari Rockmark, Dirty Old Shopu te u SC-u. Ukoliko ih ostane, karte će se moći kupiti i na sam dan Brucošijade po cijeni od 80 kuna.     

Ako po kartu odete do KSET-a, za 120 kuna možete kupiti #brucifer paket u kojem dobijete kartu, majicu, Volim ljuto umak i KSET ceker. Brucoši FER-a svoju ulaznicu mogu kupiti isključivo u KSET-u uz predočenje e-indexa sve do 9. studenog.

Foto: Daniel Kiršić