U Hrvatsku dolazi jedan od najcjenjenijih svjetskih pijanista Jean-Michel Bernard
23. listopada 2018.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

U Hrvatsku dolazi jedan od najcjenjenijih svjetskih pijanista Jean-Michel Bernard

Jean-Michel Bernard nagrađivani je francuski pijanist i skladatelj, za kojeg je Ray Charles rekao da je genij.

Počeo je svirati klavir već u dobi od dvije godine, a nakon diplome na pariškom Ecole Normale de Musique afirmirao je svoju karijeru u jazzu nastupajući i surađujući s poznatim umjetnicima kao što su Eddie Davis ili Ray Charles. Karijera skladatelja počela mu je u animiranim filmovima, iz čega su slijedile suradnje s glazbenim legendama, oskarovcima Enniom Morriconeom i Lalom Schifrinom. Često radi s redateljima i dobitnicima Oscara, kao što su Michel Gondry (The Science of Sleep, Be Kind Rewind…) i Martin Scorsese (Hugo). Kao jedan od najboljih i najcjenjenijih pijanista uopće, nastupa širom svijeta, a vrhunskim je koncertom zatvorio i prošlogodišnje izdanje International Sound & Film Music Festivala u Puli.

Ove godine, Hrvatska će ga imati prilike slušati i gledati, 20. studenog, kada će Jean-Michel Bernard nastupiti u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, u sklopu programa Hollywood Film Music.

Čast da nastupe uz ovo veliko svjetsko ime, imat će Nina Kraljić i Kimiko Ono, a izvest će najpoznatije i najbolje glazbene teme iz filmova kao što su Forrest Gump, Schindlerova lista, Jurassic Park, Mission Impossible, E.T. i mnogi drugi, ali i neke virtuoznije iz suradnje s Rayom Charlesom i Lalom Schifrinom.  Ozren je magistar književnosti, skladatelj filmske glazbe i certificirani dizajner zvuka i jedan od osnivača International Sound & Film Music Festivala. Svoj profesionalni angažman ostvario je na brojnim projektima surađujući s umjetnicima diljem Hrvatske i svijeta.

Od profesionalnih angažmana ističu se međunarodni projekti U-carmen ekhayelitsha (suradnja s Markom Dornford-Mayem, pobjednikom Berlinskog festivala), The Reader (suradnja sa Stephenom Daldryjem i Kate Winslet) te, uz mnoge druge, domaći projekti Ja koja imam nevinije ruke (suradnja s Vesnom Tominac Matačić), Don Quijote u HNK-u te Marin Držić – Viktorija od neprijatelj (Centralna predstava Dubrovačkih ljetnih igara, suradnja s Ivicom Boban).

Ulaznice se nalaze u prodaji na blagajni dvorane KD Lisinski i preko sustava ulaznice.hr

Foto: Promo