Koncertna atrakcija New York Ska-Jazz Ensemble po prvi put u Zagrebu nakon 18 godina!
26. listopada 2018.
Music Box (10956 Članci)
Podijeli

Koncertna atrakcija New York Ska-Jazz Ensemble po prvi put u Zagrebu nakon 18 godina!

Američka šesteročlana multikulturalna koncertna atrakcija New York Ska-Jazz Ensemble po prvi put nakon 18 godina svira u Zagrebu, 19. prosinca u Vintage Industrial Baru.

Unikatan stil donio im je titulu utemeljitelja ska-jazz žanra kojeg su sami iskovali kombinirajući jazz standarde uz ritmični dancehall, reggae i rocksteady. Potekli iz kultnih bendova Toasters, Skatalites i Scofflaws, iza sebe imaju 10 izdanih albuma i turneje po čitavoj Europi, Kanadi te Sjevernoj i Južnoj Americi gdje su poznati po svojim energičnim i raskošnim live nastupima.

Ovaj bombastični kolektiv je osnovan 1994. godine u New Yorku od strane već tada prekaljenih glazbenika koji su željeli u ska i reggae interpretacijama odati počast velikanima jazz glazbe. Taj novi, do tada nepoznati zvuk, kroz snažne ska-jazz pjesme odsvirane punkerskim senzibilitetom, donio je i dodatni odmak od opterećenih tema, potaknut željom benda da pruži samo čistu zabavu za rasplesanu publiku.

Tijekom dugogodišnje karijere kroz bend su prolazili članovi iz najrazličitijih dijelova svijeta, od Amerikanaca, preko Španjolaca i Britanaca do Jamajčana, njegujući tako multikulturalnost po kojoj je sastav poznat. Uvijek naglašavajući ujedinjavanje ljudi kroz glazbu bez obzira na boju kože, religiju i nacionalnost, bend je svoju poruku jedinstva širio u više od 30 zemalja svijeta. Svoj politički stav pokazali su i nastupom u Poljskoj kao prvi američki ska bend koji je tamo gostovao nakon pada zida. Njihova uzbudljiva glazba korištena je u mnogim TV reklamama, a bili su i dio soundtracka hvaljene HBO dokumentarne serije „Redemption“ nominirane za prestižnu nagradu Oscar.

New York Ska-Jazz Ensemble čine:

Rocksteady Freddie – saksofon/flauta/vokal
Kevin Batchelor – truba/vokal
Mark Damon – bas/vokal
Earl Appleton – klavijature
Joey Gallo – bubnjevi
Simone Amodeo – gitara/vokal

Ulaznice
Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi  50 kuna, na dan 70 kuna. Pretprodajna mjesta su: Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Vintage Industrial Bar (Savska 160).