Mary May objavila debitantski album “Things You Can`t Put Your Finger On”
26. listopada 2018.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Mary May objavila debitantski album “Things You Can`t Put Your Finger On”

Mary May, zagrebačka kantautorica, danas je objavila svoj debitantski album “Things You Can`t Put Your Finger On”.

Nakon singlova “Softest Tune”“Somewhere Else” i “Let Me Work”, Mary je prošli tjedan objavila četvrti singl “A Lot” kao najavu debitantskog albuma. Na albumu “Things You Can`t Put Your Finger On” se nalazi 13 pjesama za koje Mary May potpisuje glazbu i stihove, a Mark Mrakovčić produkciju.

Ono kad misliš da ne možeš, da nemaš to u sebi, kad ne možeš uprijeti prstom u to nešto, ali opet znaš da je tu… Ovaj album je poput dnevnika, nalaza krvi, osobne karte. I zastrašujuće je to dati vani, drugim ljudima na raspolaganje, a opet, nema većeg oslobođenja” – rekla je Mary May.

RECENZIJA: Mary May: “Things You Can’t Put Your Finger on” – album s najboljim otvaranjem desetljeća!

Mastering albuma radio je njujorški producent i inženjer zvuka Andre Kelman.
“Oduševio sam se odmah čim sam čuo vokal na pjesmi “Softest Tune”. Njen snažan, a opet prekrasan falset. Uvijek mi je užitak surađivati s tako talentiranim autroima na njihovim debut izdanjima i pokušati im pomoći da dođu do šireg slušateljstva. Imao sam to zadovoljstvo surađivanja s mnogim izvođačima kao što su Cat Power, Phoenix, Beastie Boysi, samo da spomenem neke, i imam osjećaj da će ih Mary May uskoro dostići”, rekao je Andre Kelman.

Mary će uz pratnju benda kojeg čine vrhunski glazbenici; saksofonist Marin Živković, gitarist Luka Čapeta te bubnjar Borko Rupena koncertno promovirati album u prosincu u Kulturnom Centru Mesnička.

Za aktualni singl “A Lot” je snimljen i video spot koji je rezultat zajedničkog rada Mary May i stalne suradnice Barbare Raad, koja je ujedno bila zadužena za koncept i montažu.

Foto: Nikola Knežević