Radojka Šverko na 27. festivalu JazzTimeRijeka!
29. listopada 2018.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Radojka Šverko na 27. festivalu JazzTimeRijeka!

Jedna od najeminentnijih pjevačica u povijesti hrvatske glazbe, Radojka Šverko nova je najavljena predstavnica sjajnih glazbenih veličina koje će upriličiti  27. izdanje najdugovječnijeg festivala jazz glazbe na Kvarneru – JazzTimeRijeka! 

Ovogodišnje izdanje festivala održat će se u periodu od 15. do 17. studenoga u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, a uz otvorenje festivala nastupom naše glazbene dive najavljen je i nastup jednog od najpriznatijih gitarista mlađe generacije koji se posljednja dva desetljeća nalazi na čelu jazz i suvremene glazbene scene, Kurta Rosenwinkela, koji će se publici JazzTimeRijeka festivala predstaviti svojim Kurt Rosenwinkel Standards Trijom s kojim će predstaviti revidirano izdanje svojih hvaljenih, ali i tuđih svevremenih klasika koje rekonstruira u vlastitom izrazu na jedan osoban, ali i sasvim neočekivan način.

Kako je to lijepo opisao Davor Hrvoj, dobri duh jazz glazbe, Radojka Šverko je poznata kao svestrana glazbenica koja s jednakim žarom i uspjehom pjeva pop, jazz, soul, world music, gospel, sakralnu i klasičnu glazbu. Njen predivan, moćan glas uvijek ispunjava dvoranu u potpunosti, a njezine izvedbe odaju umjetničku osobnost koja ima kontrolu i sigurnost, predanost, profinjenost i osjećajnost, uvijek na visokoj estetskoj razini. Proslavljena glazbena diva prošle je godine u Lisinskom obilježila velikih 50 godina međunarodne karijere tijekom kojih je primila mnogobrojna priznanja i nagrade, predstavila nekoliko desetaka samostalnih albuma, te još toliko kao gošća mnogobrojnim renomiranim glazbenicima, a svojim raskošnim glasom osvaja domaću i inozemnu publiku.

Na programu koncerta u četvrtak, 15. studenog 2018. na festivalu JazzTimeRijeka naći će se sjajna umjetnička ostvarenja i jazz standardi iz američke pjesmarice izvedeni na način jedinstvene umjetnice Radojke Šverko i riječkih glazbenika, od reda vrhunskih glazbenih profesionalaca, cijenjenog pijanista prof. Vladimira Babina, kontrabasista Henryja Radanovića i bubnjara Tončija Grabušića. Ovaj glazbeni spoj zablistao je u proljeće ove godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, na festivalu Jazz.hr/proljeće gdje je i snimljen uživo, a snimljeni materijal premijerno će biti predstavljen riječkoj publici na 27. izdanju JazzTimeRijeka!

Jednodnevne ulaznice za najavljene koncerte Radojke Šverko, u četvrtak 15. studenog 2018., te Kurt Rosenwinkel Standards Trio, 17. studenog 2018., već se mogu naći u pretprodaji preko online sustava Entrio.hr te u poslovnicama Dallas Music Shop Rijeka i Croatia Records – Rijeka po cijeni od 70 kuna. Trodnevna festivalska ulaznica također je dostupna u prodaji po cijeni od 150 kuna.

Kompletan program i nova, sjajna imena 27. izdanja JazzTimeRijeka bit će predstavljeni već sljedeći tjedan!