Nakon Amerike i Kanade, Božo Vrećo u novom spotu “Dragi” spaja svijet jave i sna
31. listopada 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Nakon Amerike i Kanade, Božo Vrećo u novom spotu “Dragi” spaja svijet jave i sna

Božo Vrećo, vrhunski interpretator sevdalinki, objavio je spot za novi singl “Dragi”, pjesmu koja otvara album “Melek”, peti Božin studijski uradak, jedan od najprodavanijih u regiji. 

Album je objavljen za Croatia Records u CD i vinil izdanju. Na pjesmi “Dragi” Božo je surađivao sa slovenskim saksofonistom Vaskom Atanasovskim, a spot je radio dvojac Sandra Mihaljević i Igor Ivanović. Lokacije snimanja su bile Gornji grad u Zagrebu i predivno Hiže na bregu u Zagorju. U spotu se pojavljuje i hrvatski TV voditelj Dorijan Klarić kako bi priča imala što vjerniju notu u samom prikazu emocija.

“U spotu se spajaju svijet sna i jave, prepliću se sjećanja i ono što je stvarno i opipljivo. Lik “Dragog” dolazi kao snoviđenje, kao sjenka koja i s onog svijeta pazi na onog drugog. Oni se osjećaju i bez da se vide i ta iskonska antologijska ljubav zapravo se proteže kroz cijeli taj dramski prikaz sjete, nedostajanja, čežnje i samoće. Ključ ima metaforičko značenje da je sve i dalje u njegovim rukama, da mu prepušta odluku srca i što da mu život nosi, on će ga uvijek štititi i biti uz njega. Radnja se ipak retrospektivno vraća u neko minulo razdoblje u prošlom stoljeću i plovi kroz sadašnjost u buđenju”, izjavio je Božo koji na albumu potpisuje sve tekstove i muziku.

Božo Vrećo je ovih dana imao koncerte u Kanadi i Americi gdje je nastupao i na čuvenom Broadwayu. Time je još jednom pokazao da njegova glazba ne poznaje granice. Slijedi nastup i u beogradskom Sava centru 15. prosinca. Poziva svoju, kako je on naziva, “zlata vrijednu publiku”, koja ga obožava, a on im višestruko uzvraća tu ljubav.
“Publika osjeća iskrenost, posvećenost, predanost, snagu i volju. Dođite da uživamo u magičnoj noći, plešemo, pjevamo, smijemo se, plačemo jer sve je to sevdah”, dodaje Božo Vrećo.