Gustafi pripremaju proslavu Martinja u klubu Boogaloo
6. studenoga 2018.
Music Box (4643 Članci)
Podijeli

Gustafi pripremaju proslavu Martinja u klubu Boogaloo

9.11. s početkom u 21 sat, slavit će se dvije tradicije –  krštenje vina i 17 godina Martinja s Gustafima.

Gustafi, koji su mješavinom istarske etno glazbe i svjetske etno scene, stvorili prepoznatljiv zvuk pun ritma, emocije i pozitive, gdje god da dođu stvaraju nove ljubitelje i uvijek iznova oduševe one stare! K tome dodajte čašicu dobrog vina i fešta može početi!

Ulaznice su još uvijek u prodaji po cijeni od 70 kn, do dana koncerta, kada će se prodavati po 90 kn. Možete ih kupiti putem Entrio i Eventim sustava, na blagajni kluba Boogaloo, Dirty Old Shopu i knjižari Rockmark.

Grupa Gustafi nastala je krajem 1980. u malom gradiću Vodnjanu u Istri, iz jedne amaterske scenske skupine sklone performansima. Pod nazivom Gustaph y njegovi dobri duhovi održali su prvi nastup, koji je trebao biti i posljednji, no nedokučivi su putevi gospodnji pa band postoji još i danas te funkcionira besprijekorno. Članovi Čedomir Mošnja i Edi Maružin pune 33 godine sviraju zajedno, iza sebe imaju deset albuma i preko 2.500 nastupa. Vlado Maružin bend napušta 2012., nakon 32 godine i posvećuje se profesorskom pozivu, a dvojica preostalih početnih članova, Livio Morosin i Igor Arih napuštaju band. Igor ostaje vanjski suradnik, a nakon toga je kroz grupu prodefiliralo mnoštvo glazbenika. U početku eksperimentalni punk rock kasnije zamjenjuju utjecaji istarske etno glazbe, kao i ostale svjetske etno scene, iz čega se stvorio osebujan zvuk Gustafa, po kojem su i sada poznati.

Sadašnju postavu, koja nikad nije fiksna, čine:  Edi Maružin, autor tekstova i glazbe, pjevač i gitarist, Čedomir Mošnja – bubanj, Martin Šikman – bas i udaraljke, Gianluca Antonini – trombon, Edin Pecman – harmonika i klavijature, Boris Mohorić – truba i vokal, Jimi Grgić – gitara, Sara Queiroz-vocal, percussion, Ana Antolović – vokal, Emmanoel da Silva – percussion, Romano Hantih – tuba, te  još dosta prijatelja koji se povremeno pridružuju. S veseljem kreću u nove pohode i nove svirke, popularno zvane „Štala“.