Bruto Geto prije nastupa na koncertu Ede Maajke objavili novi singl!
8. studenoga 2018.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

Bruto Geto prije nastupa na koncertu Ede Maajke objavili novi singl!

Zagrebački bend Bruto Geto predstavio je svoj novi singl “Karavan”. Singl dolazi uoči nastupa u Domu sportova, gdje stižu kao jedna od predgrupa na velikom promocijskom koncertu albuma “Put u plus”.

Jednim slušanjem jasno je kako se radi o pjesmi s veoma snažnom porukom koja progovara o iseljavanju i nezaposlenosti mladih. Bend je objasnio pozadinu nastanka singla: “Problem iseljavanja mladih je problem naše generacije i želimo ga istrgnuti natrag iz saborskih kluba i senzacionalističkih naslovnica u vlastite ruke. Vjerujemo kako je on rezultat društvenih podjela – dok naša generacija želi ići naprijed, uporno nas vuku nazad.”

Ipak, bend demantira aktivističku notu u pjesmi: “Nas nećete vidjeti kako bacamo kamenje na Sabor, ali bit ćemo vođe karavane koja vam maše iz autobusa. Jednostavno ćemo otići.”

Bend je do sad imao raznolike spotove, a ovaj put su predstavili nešto jednostavniju varijantu videospota, naglašavajući da za pravi spot nisu imali novaca i da će ga napraviti kad stignu u Irsku. Produkciju, mix i master pjesme potpisuje Luka Tralić Shot, dok je za prigodni lyric video zaslužan Martin Bajsić.

Ovo je četvrti singl Bruto Geta, a u prošloj godini predstavili su se s pjesmom „Ruke u zrak“,pjesmom „Rekli su ti“ i “KoTuKoga”. Osvojili su Porina u kategoriji “Solidan bend”, a to je samo djelić onoga što još planiraju. Iza sebe ostavljaju izrazito radno ljeto s nastupima na poznatim festivalima kao što su Ferragosto Jam, Seasplash festival, Hoomstock, Rocklive i mnogi drugi.

Budući planovi svakako uključuju i snimanje albuma. Bend je u završio pripremnu fazu za ulazak u studio i spremni su albumski predstaviti dodatnih sedam pjesama uz već objavljene singlove:
„S jednom nogom na aerodromu, drugom uskoro gazimo u studio. Album će biti nešto raznolikiji od singlova koji ga najavljuju, tako da se nadamo publiku uvesti u neku našu priču.“

Foto: Matej Čelar