Elemental na Interliberu predstavlja biografiju “Sve, samo ne romantika”
10. studenoga 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Elemental na Interliberu predstavlja biografiju “Sve, samo ne romantika”

Knjiga biografskog sadržaja nosi naziv „Sve, sam ne romantika“ a autor je Marko Podrug, šibenski novinar koji je svojim radom obilježio desetak novinskih redakcija, rođen u Splitu, diplomirao na FPZ-u u Zagrebu.

Kako riječ biografija ima pomalo enciklopedijski prizvuk, možda je najbolje reći kako je ovo roman napisan uz iskrene razgovore s ljudima koji su kroz 20 godina doticali i stvarali bend, ali i bend njih. Predstavljanje biografije održat će se 14. studenog od 18h na glavnoj pozornici Interlibera u paviljonu 6, gdje će Elemental odsvirati i par pjesama, nakon čega se druženje seli na štandu glazbene knjižare Rockmark gdje će bend potpisivati primjerke knjige. Na predstavljanju biografije govorit će Mirela Priselac Remi, Luka Tralić Shot i autor Marko Podrug dok će moderator biti urednik, Kruno Lokotar.

„Priča o Elementalu je priča o ljudima, prijateljstvima, ljubavima, rastancima, svađama, pomirenjima i, dakako, o uspjehu. I to o onom zdravom uspjehu, uspjehu do kojega se došlo talentom, ali i udarničkim radom i vizijom od koje članovi benda ne odustaju ni danas. Zbog svega toga, biografija Elementala napisana je poput romana, sa svim svojim dramaturškim elementima. Na moju sreću, bivši i sadašnji članovi benda nisu imali problema s ironijskim odmacima, prijateljskim kritikama i šalama na njihov račun, stoga je ovu knjigu zapravo bilo zabavno stvarati. Nadam se da će je biti zabavno i čitati.“ – komentira Marko Podrug, autor knjige.

U 256 stranica knjige glavna nit vodilja bila je opisati stvari kakve su doista bile, a ne bajke o uspjehu.
Iako, nakon čitanja, i nakon što postane jasno kroz što je sve Elemental prolazio u 20 godina trajanja, koliko je puta bio blizu raspadanja, ovo, na kraju i je, priča o uspjehu.

Jesu li Remi i Shot bili ljubavni par? Kakve je traume izazvalo objavljivanje prvog albuma? Zašto bend nije vjerovao u Romantiku? Je li Elemental izdao hip-hop? Kako su uspjeli, kako su opstali i kad su se skoro raspali?

Odgovore na sva pitanja saznat ćemo u srijedu, 14. studenog na Interliberu. Vidimo se!

Shot je živio kod bolnice u Vinogradskoj, jednu stanicu dalje od dvije godine mlađe Mirele Priselac, koja je stanovala na Britanskom trgu. Zato ga je često viđala u tramvaju, znala je tko je.
„Uvijek sam imala walkman i kad bih njega vidjela, približila bih se i pojačala muziku, ne bi li možda čuo da i ja slušam rap.”

Kad diskretna taktika ne pali, treba pristupiti agresivnije. Za to se ukazala prilika kad je ugledala Shota i MistaHorna kako sjede na terasi na Trgu, ispod Gavrilovićevog dućana. Terasa nije radila, ali oni su ipak sjedili. „Samo sam mu prišla i rekla: Bok, ti si Shot iz Young Lordza? On je dotad s Gjergjom pričao normalnim glasom, a kad se okrenuo prema meni, produbio je glas: Je, ja sam Shot iz Young Lordza. Koji frajer!”

 

Nastavak saznajte uskoro!