Vintage Industrial Bar otkrio prve detalje velike proslave 6. rođendana
12. studenoga 2018.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Vintage Industrial Bar otkrio prve detalje velike proslave 6. rođendana

Došao je trenutak kad Vintage Indutrial Bar broji 6 godina u Savskoj 160, a i ovaj rođendan odlučili su prošarati raznim događanjima od 12. do 16. prosinca.

Prve aktivnosti vezane uz rođendan Vintagea dodijeljene su nezavisnoj diskografskoj & booking kući ‘Juda Records’, koja je osnovana 18. svibnja 2016. godine u Sinju. Iza njih je više od 200 koncerata, a trenutni rooster izvođača je: SASSJA, Billie Joan, eto, Špurijus, Andrija, Jall Aux Yeux,  Jufkamental i Mr Albino.

A u Vintage u srijedu 12. studenog dovode Mr Albina, Detroit Groove Gang i PBO.

Mr. Albino je mladi zagrebački sastav, sviraju samoprozvani “OUTLOW ROCK” , alternativu s korijenima u bluesu i funku. Oformili su se 2012. godine, ali intenzivno sviraju zadnje četiri godine. Inspiraciju pronalaze u raznim sferama glazbe i umjetnosti kao takve te baš radi različitih poimanja glazbe donose nešto novo na scenu. Osvajanje 19. HGF demo festivala je potvrdilo kvalitetu ovog benda te im otvorilo mnoge prilike. Dosad su dijelili stage s velikim imenima poput Josipe Lisac, Discipline kitshme, Laibachom i mnogim drugima. Bend je početkom rujna 2018. izašao sa svojim prvim singlom “Seven Days Amongst Your Hair”, koja najavljuje sljedeći diskografski materijal.

“Zanimljivo je kako je sama pjesma rađena za novi film hrvatskog redatelja Arsena Ostojića koji nosi naziv “F20”, dok je spot montiran iz kadrova koji se nalaze u filmu i nekih kadrova ekstra snimljenih posebno za spot. Kako sami kažu, upravo je potraga za surovom energijom ono što je povezalo Arsena i njih da surađuju zajedno.”

Detroit Groove Gang je Rock ‘n’ Roll kolektiv. Prijatelji povezani u ljubavi prema glazbi. Nastao je spontano nakon zajedničkog gledanja filma “Get On Up” o životu Jamesa Browna.  Kolektiv sredinom travnja poklanjaju publici dva hvaljena izdanja; album „Motor City Funk“ i EP „Roll with Detroit“ kojeg potom promoviraju vrhunskim koncertom u galeriji Greta. Najbolja stvar u vezi Detroit Groove Ganga je što je ih ne možete gledati često uživo jer baš tu energiju nije moguće uvijek i bilo gdje postići.

PBO (Psihodelic blues obsession) je glazbeni projekt koji je nastao 2012. godine u glavi Milana Mijača (bubnjar M.O.R.T.-a). Konverzacija između trip hopa, poezije i funk-a najbolje je prikazana u svim studijskim albumima, dok live izvedba poprima malo žešći izražaj. U proljeće 2012. izlazi album prvijenac “Treća dimenzija ne postoji” koji je uvod u priču koju je sam projekt imao želju prikazati, skupina pjesama koja skupa disfunkcionalno funkcionira zajedno. Album je zaključen s malom dalmatinskom turnejom, koja je ujedno bila prva i posljednja turneja.

Drugi album “Sve što nisam htio, dogodilo se!” izlazi sredinom 2015. godine. Na albumu je gostovalo par dobrih prijatelja poput Johna (M.O.R.T.), Zvrka (M.O.R.T), Ene Šurija i Borne Stanić koji su svakako dali drugi pravac pri stvaranju i pisanju.

Treći album pod nazivom “Poseban album” izlazi 12.12.2018. s premijernim koncertom u Vintage Industrial Baru snovom postavom benda.

Prvi dan proslave 6. rođendana Vintagea započinje u 21 sat i 30 minuta, a ulaz je slobodan.