“El Mal Querer” – novi album španjolske pop senzacije Rosalía
13. studenoga 2018.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

“El Mal Querer” – novi album španjolske pop senzacije Rosalía

Rosalía je najnominiranija glazbenica na dodjeli nagrada Latin Grammy koja će se održati u četvrtak, a srušila i rekorde u streamingu u Španjolskoj.

“El Mal Querer” je najprodavaniji i najslušaniji studijski album u Španjolskoj. Najstreamaniji je u povijesti španjolskog Spotifyja – u prvih 24 sata je zabilježeno 2.5 milijuna streamova, a u prvom tjednu 12 milijuna. Zanimljivo je i to što su sve pjesme s albuma po prvi put ikad u Španjolskoj ušle u Spotiifyevih Top 50. #1 je i na Apple/Itunes Španjolska. Na Youtubeu je njen kanal u samo jednom tjednu skočio s 88 mjesta na 17.! Latinska amerika je obožava, ali uz njih, album je i na Top 20 u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Italiji.

“El Mar Querer se razvijao dvije godine. Jedna od sila pokretačica je bilo to što ne vjerujem da postoji samo jedan način sviranja flamenco glazbe. El Mar Querer je flamenco kako ga ja razumijem sada i ovdje.”, pojašnjava glazbenica.

Tekstove na albumu potpisuje Rosalía uz suradnike. Album je strukturiran u poglavlja, priča priču o toksičnoj ljubavi i različiim fazama, usponima i padovima, kroz koje prolazi ženski protagonist. Za naslovnicu i vizuale poglavlja, zaslužan je španjolsko-hrvatski umjetnik/fotograf/umjetnički direktor Filip Custic.

Pop zvijezda je najnominiranija ženska glazbenica na nadolazećoj dodjelu nagrade Latin Grammy. Pjesma Malamente nominirana je u kategorijama: Song of the Year i Record of the Year, Best Music Video (short form), Best Alternative Song i Best Urban Fusion/Performance. Dodjela nagrada održat će se 15. studenoga.

EL MAL QUERER:
(Written by Rosalía & Various Artists | Produced by Rosalía & El Guincho)

1 MALAMENTE (Cap.1: Augurio)
Antón Álvarez
2 QUE NO SALGA LA LUNA (Cap.2: Boda)
Las Negris, Nani Cortés, Lin Cortés, Los Mellis, Pablo Díaz-Reix, Juan Mateo
3 PIENSO EN TU MIRÁ (Cap.3: Celos)
Milagros & Los Mellis
4 DE AQUÍ NO SALES (Cap.4: Disputa)
5 RENIEGO (Cap.5: Lamento)
Jesús Bola
6 PRESO (Cap.6: Clausura)
Rossy de Palma
7 BAGDAD (Cap.7: Liturgia)
Cor de l’Orfeo Catalá & Joan Albert Armagós
8 DI MI NOMBRE (Cap.8: Éxtasis)
Las Negris, Los Mellis, Pablo Diaz-Reixa & Laura Boschetti
9 NANA (Cap.9: Concepción)
10 MALDICIÓN (Cap.10: Cordura)
11 A NINGÚN HOMBRE (Cap.11: Poder)