Sandro Bastiančić predstavio skladbu “Ovdje ostajem” sa Chansonfesta!
24. studenoga 2018.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Sandro Bastiančić predstavio skladbu “Ovdje ostajem” sa Chansonfesta!

Sandro Bastiančić nakon ‘Bajke’ predstavlja drugu kantautorsku skladbu ‘Ovdje ostajem’ koju je premijerno izveo na nedavno održanom zagrebačkom Chansonfestu. 

Pjesma govori o emocijama koje su preplavile naše društvo, histeriji odlazaka, napuštanja, pozdrava, migriranja i emigriranja. Vještom rukom vrhunskog autora, sve je oslikano kroz diskretnu ljubavnu priču. Pjesmu od samog nastajanja Sandro vidi kao folk-blues, a za taj ugođaj zaslužni su gostujući glazbenici Krunoslav Veršić na bubnjevima, Henri Radanović na basu, Vedran Križan na klavijaturama i “domaći gost” iz benda En Face, Zvonimir Radišićna gitari.

Sljedećim je riječima Sandro divno opisao svoju afekciju prema dva najdraža mu glazbena pravca: “Rock’n’roll je zarazna bolest, a šansona moj lijek. Kad god se otrujem Stonesima, Byrdsima ili s Jethro Tull, jedan Joe Dassin vrati stvari na početak. Tako je oduvijek bilo i sada sam shvatio da su mi rock i šansona zapravo kao mama i tata. Rock me napravio ovakvim, a šansona je moj anđeo čuvar. Ovdje ostajem, jer tako mora biti.” Ravnoteža je uvijek tu, a to je i ono najvažnije, za svakog od nas.

Foto: Nicole Merk