Još nekoliko dana do 14. Pozitivnog koncerta
26. studenoga 2018.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Još nekoliko dana do 14. Pozitivnog koncerta

Još samo nekoliko dana nas dijeli od Pozitivnog koncerta, našeg najvećeg i najdugovječnijeg dvoranskog događaja koji će se održati u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova u petak 30. studenog i subotu 1. prosinca.

Rekordno 14. izdanje Pozitivca bit će njegovo najjače izdanje u povijesti, predvode ga Editors, Hladno pivo i PipsChips&Videoclips, a svake večeri na rasporedu je čak pet sati programa te je poznata satnica po danima.

PETAK 30.11.

Vrata Doma sportova otvorit će se u 19:00, a prvi nastup večeri upisat će Bojana Vunturišević od 20:00. Sjajna beogradska umjetnica donosi svoj album “Daljine”, rasplesan i emotivan, nošen njenom jedinstvenom bojom glasa, u njemu je skupila godine rada na regionalnoj sceni. U 20:45 na pozornicu stupaju Jonathan koji će upisati svoju drugu svirku na Pozitivcu. Riječani su se već dokazali pred punim zagrebačkim dvoranama, a ovo će biti i sjajna uvertira u nastup na uglednoj SXSW konferenciji i festivalu u Austinu i američku turneju planiraju za ožujak iduće godine. U 21:45 na pozornicu stupaju Nipplepeople, vlasnici ogromnog hita “Frka” koji su obilježili godinu regionalnim i domaćim nastupima, premijerno će se ukazati na Pozitivcu, a ovo će biti i njihov jedini nastup u Zagrebu u dogledno vrijeme. Healineri večeri i cijelog dvodnevnog Pozitivnog koncerta su Editors, a veliki miljenici ovdašnje publike nastupaju od 23:00. Aktualna europska turneja vodi ih u Hrvatsku, na jedini nastup u regiji i jedan od najvećih na turneji, a to je savršena prilika čuti najveće hitove ove britanske rock petorke u čak 90 minuta programa.

SUBOTA 1.12.

Drugog dana Pozitivca vrata će se otvoriti u 19:00, a prvi na pozornicu stupaju Ischariotzcky od 20:00 sati. Fantastična grupa iz Brela miješa elektroniku i tradicionalni pristup glazbi, a nakon sjajnih singlova “Perfect Sky” i “Nothing At All”, nedavno je objavila svoj dugoočekivani debitantski album “Recovery”. U 20:45 dolazi sinjski M.O.R.T., jedan od naših najboljih novih rock bendova, koji su nedavnom crowdfunding kampanjom skupili sredstva za snimanje albuma na engleskom. PipsChips&Videoclips na rasporedu su u 21:40, a prvi nastup nakon trijumfa ovog proljeća na Zagreb Beer Festu donosi i novi singl “Kung Fu Lekcije”. 14. Pozitivac zaključiti će grupa koja će izvest puni koncertni. Hladno Pivo će svirati 90 minuta, a ovo će biti posljednja stanica turneje povodom 30 godina benda u sklopu koje su u ožujku dva puta rasprodali mali Dom sportova. Velika dvorana bit će savršena kulminacija velike obljetnice, a Pivo je na pozornici od 23:00.

Jedan od najvećih događaja godine će četrnaesti put za redom poslati pozitivnu poruku kroz glazbu i obilježiti Svjetski dan borbe protiv AIDS-a u obliku dvodnevnog festivala u zagrebačkom Domu sportova, a najposjećeniji godišnji urbani događaj događa se u suradnji HUHIV-a, Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a i LAA.

Usprkos dosad najjačem line upu cijene ulaznica i dalje su najpristupačnije za ovakav dvodnevni događaj kod nas.

Ulaznice
Dnevne ulaznice za prvi dan (petak, 30. studenog) iznose 90 kn, a na dan koncerta 100 kn. Dnevne ulaznice za drugi dan (subota, 1. prosinca) iznose 80 kn, a na dan koncerta 90 kn. U prodaji će se naći i ograničen broj dvodnevnih ulaznica po cijeni od 140 kn do 29. studenog.

Dvodnevne ulaznice nisu prenosive na druge osobe te ih vlasnici u petak moraju zamijeniti za narukvicu. Zamjena će se vršiti na blagajni Velike dvorane u petak 30. studenog od 19:00 nadalje. Ulaz na subotnji program bit će, dakako, uz pokazivanje narukvice na ulazu.

Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjestima Eventima i online www.eventim.hr.

Foto: Filip Gržinčić