Six Pack slave 25 godina benda u Vintage Industrial Baru
3. prosinca 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Six Pack slave 25 godina benda u Vintage Industrial Baru

Punk rock velikani SIX PACK koncertom u Vintage Industrialu 28. prosinca obilježit će 25 godina karijere.

Blisko prijateljstvo i suradnja kultnog benda iz Srbije i Dostave Zvuka traje već 10 godina te će u duhu spomenutih obljetnica koncert biti besplatan, kao zajednički poklon publici u blagdansko vrijeme.
Svojom ustrajnošću i ozbiljnim pristupom glazbi još od početaka davne 1993. SIX PACK daju naslutiti da će postati bend za duge staze. Prva turneja van Srbije dogodila im se već nakon prvijenca “Pretnja ili molitva?” (1995.), a samo godinu dana kasnije postižu fenomenalan uspjeh kultnog nasljednika “Fabrička greška” koji je doživio čak dva reizdanja. Hitovi kao što su “Crveni makovi”, “Fabrička greška”, “Ovde je kraj” i “Crno nebo” postali su dio punk lektire na prostorima cijele bivše države. Uslijedilo je oštro izdanje “Minut ćutanja” (2000.), sjajno prihvaćen i izuzetno prodavan album “Musique” (2004.) te album obrada “Discover” (2008.).

Posljednji album “Epicentar” iz 2011. uhvatio je val free downloada te ga je u kratkom roku skinulo više od 50 000 fanova. Karijera duga 25 godina iznjedrila je neke od najljepših ljubavnih tekstova u novijoj regionalnoj rock povijesti te ih potvrdila kao izuzetan punk rock autoritet. Oduvijek su bez zadrške i elokventno kritizirali sve nedostatke društva i državnog sistema ne zaboravljajući pritom važnost kulture i kulturnog izričaja prije svega.
Povezanost benda i Dostave Zvuka mjeri se u gomili organiziranih koncerata diljem Hrvatske unazad 10 godina. Dugogodišnje prijateljstvo okrunjeno je live videospotom hita “Dva minuta straha” koji je prošle godine sniman upravo na festivalu Ferragosto JAM.

Ulaz na koncert je slobodan.  Organizator je Dostava Zvuka.

Foto: Nikola Knežević