Stray Dogg nizom spotova do novog albuma!
7. prosinca 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Stray Dogg nizom spotova do novog albuma!

Izašao je prvi od tri spota koji će narednih dana najaviti novi album benda Stray Dogg. Video za pjesmu “Too Much Madness” realizira Cinnamon Production. U glavnoj ulozi pojavljuje se Dukat, frontmen benda koji je u nedefiniranom odnosu s osobom transrodne opredijeljenosti.

“Naša koreografkinja Nataša Stanković i ja smo jednu večer napravili koncept za sva tri spota, pa smo zajedno sa redateljicom Jelenom Gavrilović i Dušanom Grubinom te ideje realizirali, a Ana Žugić i Olga Košarić su ih u montaži uobličile u jednu cjelinu.  Ovo je prvi put da izlazimo s tri spota kao tri singla pred objavljivanje albuma”, kaže Dušan Strajnić, frontmen.

U narednih petnaest dana izaći će i druga dva. A nakon ovog audio-vizualnog spektakla peteročlani sastav će objaviti i svoj četvrti studijski album “Look At The Moon”, točno tri godine nakon prethodnog “Come Along Wind”. Ovu diskografsku pauzu između albuma grupa prekida objavljivanjem devet novih pjesama. Album je, kao i svi prethodni, inspiriran temama ljubavi. Ali je zvuk drugačiji nego ranije, čemu je mnogo toga doprinijelo.

Pre svega, na albumu je gostovalo dosta različitih glazbenika, a nismo se držali ni tradicionalnih instrumenata, nego smo eksperimentirali, dotakli se i elektronike. Kao i naš drugi album, producirao ga je Boris Mladenović u Studiju Digimedia iz Beograda. Ovoga puta je, pored samog snimanja radio i na aranžmanu pjesama s nama. Budući da smo i podržani od strane tog studija, pristup snimanja je bio malo drugačiji. Skoro četiri mjeseca smo natenane radili na svakoj pjesmi i ta sloboda je također doprinijela zvuku. Miks je rađen u muzičkom ateljeu „Studio O“, dok je master u SAD- u radio Karl Saff”, govori Dušan.

Prvi put od kad postoji, Stray Dogg je snimio i pjesmu na srpskom jeziku koja će se naći na kraju albuma, a koja je prvobitno rađena za film “Susret” Marije Strajnić.

Stray Dogg će se sa novim albumom pojaviti pred beogradskom publikom 22. prosinca u Kulturnom centru Grad, što će ujedno biti i prva prilika fanova da uživo čuju sve pjesme s “Look At The Moon”, kupe album po posebno sniženoj cijeni i s bendom obilježe sedam godina stvaranja. Nakon tog, slijede koncerti i u drugim većim gradovima regije, Novi sad (4.1.), Zagreb (23.1.) i Ljubljana (24.1.).