Matt Shaft objavio album prvijenac “Young”
13. prosinca 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Matt Shaft objavio album prvijenac “Young”

Nakon koncertne promocije albuma u rujnu u malom pogonu Tvornice Kulture, Matt Shaft je službeno objavio svoj debi album simbolički nazvan “Young”.

Činjenica je da se radi o mladom i perspektivnom glazbeniku koji je svoj autorski rad započet na engleskom jeziku uspješno zaokružio u jednu ozbiljnu cjelinu. Dugosvirajući album je ugledao svjetlo dana gotovo 3 godine nakon objave prvog singla te pokazao da postoji još jedan drugačiji glazbeni smjer na bogatoj domaćoj kantautorskoj sceni koji svojim elementima približava zvuk svjetske kantautorske scene.

Glazbeno gledano, “Young” je kolekcija emotivno-akustičnih balada praćenih zvukovima violine uz dozu specifičnih elektronskih ritmova predvođenim raznim synth zvukovima. Upravo je violina glavni element kojim Matt pokušava prenijeti svoje glazbene misli na slušatelje. Pjesme u kojima Matt ne koristi violinu zamjenjuje zvukom gitare ili ukulelea. Album donosi 9 pjesama koje se instrumentalno vrlo razlikuju. Uz njih je i objavio prateći videospot za pjesmu “Magic World”, snimljen na samoj koncertnoj promociji u Tvornici Kulture.

“Bilo je to jedno vrlo zabavno i mukotrpno iskustvo. Albumu sam posvetio puno više vremena nego što sam planirao u početku. U studiju smo počeli eksperimentirati sa zvukovima koje do tada nismo koristili i pjesme su dobile potpuno novo lice. Stare singlove sam doradio i snimio nove istrumente i vokale. Uzor su mi predstavljali elementi svjetske pop produkcije i u isto vrijeme sam puno toga novog naučio. Neke od singlova sam mogao čuti na radijskim postajama uz sam bok svjetski poznatih hitova i to mi daje dodatnu dozu samopuzdanja da nastavim još napredovati i razvijati svoj stil. Svaka pjesma ima svoju priču i opisuje moja pomalo naivna i mladenačka razmišljanja prema životu odakle proizlazi i sam naziv “Young”. Sad kad imam završen album na engleskom jeziku, u planu je snimiti još jedan malo drugačiji al ovaj put na materinjem jeziku. Novi singl na hrvatskom je spreman i izlazi sredinom prvog mjeseca sljedeće godine te donosi nešto potpuno novo u mom glazbenom izričaju.” – izjavio je Matt.

Matt je tekstove i glazbu za cijeli album napisao sam, dok je aranžmane radio u paru s producentom Antoninom Šimićem u Greenwood studiju. Album je trenutno dostupan samo na YouTube-u, Soundcloud-u i Bandcamp-u, a uskoro će biti objavljen na svim popularnim glazbenim servisima te u fizičkom izdanju.