Jall Aux Yeux pjevaju “migrantsku internacionalu” s Mirzahom, Sašom Antićem i migrantima
14. prosinca 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Jall Aux Yeux pjevaju “migrantsku internacionalu” s Mirzahom, Sašom Antićem i migrantima

Bihaćki bend Jall Aux Yeux je u pjesmi “Adieu” okupio vrlo šaroliko društvo. Bišćani zajedno s Mirzahom iz Toulona, Sašom Antićem (TBF) iz Splita i migrantima koji se trenutno nalaze u Bihaću, sviraju i pjevaju „migrantsku internacionalu“, pjesmu koja se pored univerzalne poruke o odlasku (uglazbljena je pjesma “Adieu” francuskog pjesnika Alfreda de Musseta) dotiče i migrantske krize koja je zadesila i Bihać.

Saša Antić je zbog cjelokupne situacije oko migranata i paranoje koja se počela širiti odlučio dati ljudski glas jednom od njih (…”Pa čovječe nisam ja tamo neki tat, k’o da ću ne daj Bože krast’ il’ djecu klat, pa nisam ja zvijer, od zvijeri bježim da preživim i samo tražim mir”).

“Pjesmu smo snimali na više lokacija, a miks i mastering je napravio Nemdžad Alić (Studio Amadeus Bihać). Za spot su korišteni kadrovi migranata iz Bihaća i Velike Kladuše koje nam je ustupio naš prijatelj, kamerman Džemal Ćatić. Po drugi put montažu za spot nam je napravio naš prijatelj Elvir Hadžić. Obojici veliko hvala za pomoć koju nam pružaju”, kaže ekipa iz Jall Aux Yeuxa.

Bend trenutno radi na novom materijalu koji će se naći na drugom albumu, a pjesma “Adieu” je jedna od njih. “Uživajte u internacionalnoj suradnji i pružite ruku ljudima kojima treba pomoć” – poručuju.

Foto: Nikola Knežević