Preuzmite besplatno “Look At The Moon”, novi album Stray Dogga
14. prosinca 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Preuzmite besplatno “Look At The Moon”, novi album Stray Dogga

Objavljen je novi album benda Stray Dogg “Look At The Moon” i može se poslušati i preuzeti (sljedećih 15 dana besplatno) na njihovoj Bandcamp stranici.

Četvrto studijsko izdanje su najavila dva nova spota benda Stray Dogg, a ovih dana se očekuje i treći. “Look At The Moon” se pojavio točno tri godine nakon prethodnog “Come Along Wind”. Ovu diskografsku stanku između albuma grupa je prekinula objavljivanjem devet novih pjesama. Cover je zapravo slika mlade slikarice Marije Šević, koju je naslikala baš za “Look At The Moon”. Album je, kao i svi prethodni, inspiriran temama ljubavi, ali je zvuk drugačiji nego ranije, čemu je mnogo toga doprinijelo.

Prije svega, na albumu je gostovalo dosta različitih muzičara. A nismo se držali ni tradicionalnih instrumenata, nego smo eksperimentirali, dotakli se i elektronike. Kao i naš drugi album, producirao ga je Boris Mladenović u Studiju Digimedia iz Beograda. Ovoga puta je, pored samog snimanja, radio i na aranžmanu pjesama s nama. Budući da smo i podržani od strane tog studija, pristup snimanja je bio malo drugačiji. Skoro četiri mjeseca smo natenane radili na svakoj pjesmi i ta sloboda je također doprinijela zvuku. Miks je odrađen u muzičkom ateljeu „Studio O“, dok je master u SAD- u radio Karl Saff”, govori ray, frontmen.

Videe za numere “Too Much Madness”, “Bad Man” i “Worried Mind” realizira Cinnamon Production. U glavnim ulogama su članovi benda.

“Naša koreografkinja Nataša Stanković i ja smo jednu večer napravili koncept za sva tri spota, pa smo zajedno s redateljicom Jelenom Gavrilović i Dušanom Grubinom te ideje realizirali, a Ana Žugić i Olga Košarić su ih u montaži uobličile u jednu cjelinu.  Ovo je prvi put da izlazimo s tri spota kao tri singla pred objavljivanje albuma”, kaže Dušan.

Prvi put od kad postoji, Stray Dogg je snimio i pjesmu na srpskom jeziku koja se nalazi na kraju albuma, a koja je prvobitno rađena za film “Susret” Marije Strajnić.

Stray Dogg će se s novim albumom pojaviti pred beogradskom publikom 22. prosinca u Kulturnom centru Grad, što će ujedno biti i prva prilika fanova da uživo čuju sve pjesme s “Look At The Moon”, kupe album po posebnoj cijeni i s bendom obilježe sedam godina stvaranja. Nakon tog slijede koncerti i u drugim većim gradovima regije, Novom Sadu (4.1.), Zagrebu (23.1.) i Ljubljani (24.1.).