M.I.A. neočekivano objavila low-fi spot za do sada neobjavljenu pjesmu!
15. prosinca 2018.
Nikola Knežević (2796 Članci)
Podijeli

M.I.A. neočekivano objavila low-fi spot za do sada neobjavljenu pjesmu!

Pjesmu “Reload” napisao je Justine Frischmann davne 2004. godine, a za koju je jedna od najboljih svjetskih reperica,  M.I.A., objavila videospot. 

Oni koji prate život M.I.A. znaju da je Justine Frischmann iz grupe Elastica njezina najbolja prijateljica, a čijim angažmanom, snimanjem dokumentarnog filma o bendu pod redateljskom palicom M.I.A., označava i prvi dodir ove reperice sa svijetom glazbenog biznisa. Pjesma je napisana godinu dana prije izlaska njezinog prvog albuma “Arular” 2005. godine s kojim je uzdrmala svijet rap glazbe.

Pjesmu smo imali prilike čuti u dokumentarnom filmu o M.I.A. pod nazivom “MATANGI / MAYA / M.I.A.”, a kojeg smo imali prilike ove godine vidjeti u Laubi i koji je premijerno prikazan na Sundance Film Festivalu.

Spot za “Reload” režirale su Justine Frischmann i M.I.A, dok je ova sve i montirala.

Frischmann je upoznala M.I.A. 1999. godine i kasnije su postale cimerice, da bi potom frontmenica Elastice supotpisala albuma “Arular”. 

“Ona je bila najbolja osoba za upoznavanje jer je u pitanju žena koja je bila toliko tvrda da je lijepo rekla – “jebiga, napravit ću samo jednu ploču i onda ću sve napustiti”. Prvi album Elastice je bio stvarno velika stvar, ali se ona umirovila u 25. godini života, dok sam je upoznala u kasnim 20-ima.” – rekla je M.I.A.

Foto: Promo