Beogradski Bitipatibi krajem siječnja u KSET-u
24. prosinca 2018.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Beogradski Bitipatibi krajem siječnja u KSET-u

Beogradski dream pop bend Bitipatibi nam se u sklopu zimskog obilaska regije vraća u Zagreb! U srijedu, 30. siječnja Una Gašić i ekipa dolaze u KSET napraviti dobru žurku s osvježenim repertoarom.

Bitipatibi spadaju među najvažnije alternativne rock sastave koji su se pojavili posljednjih godina u regionalnim okvirima. Njihova suzdržana, stidljiva shoegaze estetika, provučena kroz osjetljive ljubavne pjesme u kojima se prepoznaju svakodnevne gradske situacije i odnosi, ima sva obilježja važnog generacijskog iskaza. Nakon debitantnog albuma “Lešnici divlji” kojim su javnosti predstavili svoj ogroman talent, nastavak karijere im je – usprkos jednom kratkom prekidu – donio samo uspjehe i umjetnička priznanja.

U pripremi trećeg albuma, Bitipatibi su nadopunili sastav čime je zvuk grupe obogaćen jednom novom dimenzijom koja navodi na klupski ritam, čime su prepoznatljivo melodične, sjetne i sanjive pjesme liderice Une Gašić odjednom dobile novu infuziju energije – ne čudi da je “Dođi u moj san” već postala pravi hit koji bi napokon bendu mogao donijeti zasluženu mainstream prepoznatljivost.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 35 kn moći će se kupiti u KSET-u i Dirty Old Shopu, dok ćeš na dan koncerta za njih morati izdvojiti 50 kn.