Najavljeni “Dani Darka Rundeka u Beogradu” uz čak pet koncerata!
27. prosinca 2018.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Najavljeni “Dani Darka Rundeka u Beogradu” uz čak pet koncerata!

Manifestacija “Dani Darka Rundeka u Beogradu” bit će održana od 1. do 7. ožujka 2019. godine u Domu omladine Beograda (DOB), tijekom koje će Darko Rundek predstaviti svoje raznoliko i bogato stvaralaštvo, kao i aktualne projekte, tako što će održati čak pet koncerata, međusobno različitih po repertoaru, postavama glazbenika, scenografiji i prostoru.

Jedinstvena i neponovljiva glazbena manifestacija počinje 1. ožujka (21:00) nastupom u dvorani “Amerikana” DOB-a, gdje će Rundek uz pomoć mnogoljudnog pratećeg benda Ekipa izvesti svojevrsni best of koncert na kojem ćće izvesti pjesme koje su obilježile njegovu karijeru, od vremena legendarnog novovalnog Haustora do danas.

Rundek će potom 2. ožujka (21:00) u “Amerikani” održati koncert na kojem će uz pjesme koje rijetko izvodi naglasak biti na novim materijalima koje trenutno stvara s Ekipom.

“Dani Darka Rundeka” nastavljaju se 4. ožujka (21:00) u “Klubu” DOB-a koncertom eksperimentalnog benda Cul-De-Sac u kojem Rundek još od kraja osamdesetih svira bas. Cul-De-Sac broji deset glazbenika i jednog grafičara te svira slobodno improviziranu glazbu.

Manifestacija se sljedeći dan seli u veliku dvoranu DOB-a, gdje će Andreja, Rundek & Ekipa koncertno promovirati novi album “Mura Mura”. Pjevačica Andreja Kurelec-Košavić, Rundek i Ekipa uz sudjelovanje dvoje članova Cinkuša predstavit će se beogradskoj publici izvođenjem izvornih međimurskih pjesama, kakvo su zabilježili na albumu “Mura Mura”.

“Dani” se završavaju 7. ožujka (21:00) koncertom Rundek Cargo Trija u Velikoj dvorani DOB-a gdje će Darko zajedno s violinisticom Isabel i multiinstrumentalistom Dušanom Ducom Vranićem izvoditi pjesme s njihovih albuma “Plavi avion” i “Mostovi”, ali i još ponešto.

Manifestaciju “Dani Darka Rundeka u Beogradu” organizira Long Play uz podršku Doma omladine Beograda. Ulaznice  su u pretprodaji na blagajni DOB-a, odnosno na Eventim prodajnim mjestima do 15. siječnja po sljedećim cijenama: koncerti Darka Rundeka i Ekipe 1.200 dinara, Rundek Cargo trija 1.200 dinara, Andreje, Rundeka & Ekipe 1.000 dinara i Cul-De-Sac 800 dinara. Od 15. sijećnja ulaznice će biti skuplje.

Foto: Karla Matulina