Od uloge smetlara do pijedestala hrvatskog glumišta – umro Ivo Gregurević!
2. siječnja 2019.
Nikola Knežević (2798 Članci)
Podijeli

Od uloge smetlara do pijedestala hrvatskog glumišta – umro Ivo Gregurević!

Kako javljaju neki od vodećih hrvatskih medija, Jutarnji list i HRT, večeras je u 67. godini života preminuo velikan hrvatskog glumišta Ivo Gregurević.

Netjak, Krele, Đurica, Čaruga, Toma, Vuk, Cinco Kapulica, Rade, Marko Kosmički, sve je to i još više bio Ivo Gregurević, kazališni i filmski glumac, rodom iz Orašja, jedan od organizatora Dana hrvatskog filma Orašje, nagrađivani glumac, pogotovo za svoje filmske uloge, ali i puno više od glumca.

Pamtit ćemo ga po serijama “Velo misto, “Odmori se, zaslužio si”, “Mamutica”, “Operacija Barbarossa”, ali i po brojnim filmovima kao što su njegov debitantski “Ne naginji se van”, potom “Kiklop”, “Čaruga”, “Sokol ga nije volio”, “Vukovar se vraća kući”, “Bogorodica”, “Maršal”, “Crvena prašina”, “Četverored”, “Kad mrtvi zapjevaju”, “Duga mračna noć”, “Što je muškarac bez brkova”, “Kino Lika”, “Metastaze”, “Osmi povjerenik” i drugih. 

Ostavio je dubok trag na hrvatskoj filmskoj sceni. Omiljen kod kolega, još omiljeniji na filmskom platnu. Da bar čujemo još koji put onu poznatu – “umro sam, al’ sam živ”. Ali, nažalost, nećemo. Ivo Gregurević je preminuo u srijedu, 2. siječnja u 67. godini života.

Foto: iz filma “Osmi povjerenik” (izvor: HAVC)