Lady Gaga se ispričala zbog suradnje s R. Kellyjem i briše pjesmu “Do What U Want” sa svih platformi!
10. siječnja 2019.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Lady Gaga se ispričala zbog suradnje s R. Kellyjem i briše pjesmu “Do What U Want” sa svih platformi!

U izjavi koju je objavila na svojim društvenim mrežama, najveća svjetska pop zvijezda današnjice Lady Gaga ispričala se za svoju suradnju s R. Kellyjem, a koji je ranije u 2018. godini optužen za seksualno zlostavljanje 14-godišnjakinje dok internetom kruži dokumentarac o ženama koje pričaju o lošim iskustvima s ovim glazbenikom.

“Stojim 1000% iza ovih žena, vjerujem njima, znam da pate i da ih sve ovo boli, te strašno osjećam potrebu da se njihovi glasovi trebaju čuti i shvaćati ozbiljno”, rekla je Lady Gaga referirajući se na žene koje su jasno i glasno govorile protiv R. Kellyja u novoj dokumentarnoj seriji “Surviving R. Kelly”.

“Žao mi je, kako zbog koje jako loše prosudbe dok sam bila mlada, tako i zbog toga što nisam progovorila ranije”, napisala je.

Najavila je i da će suradnju s R. Kellyjem izbrisati sa svih digitalnih streaming servisa. Riječ je o pjesmi koja je kao singl predstavljena i objavljena na albumu “Artpop” 2013. godine. Naglasila je da više nikada neće surađivati s njim i da iza pjesme stoji jedna drugačija poruka i inspiracija, referirajući se na riječi “do what u want with my body”.

Inače, Lady Gaga se već jedno vrijeme bori za žrtve seksualnog nasilja pa je tako 2014. godine otkrila kako je seksualno napadnuta u 19. godini života. Sljedeće godine je objavila pjesmu “Til It Happens to You” za dokumentarac “The Hunting Ground” koji govori o seksualnim napadima na studentske kampuse. Pjesma je nominirana za Oscara za najbolju originalnu pjesmu 2016. godine te je na dodjeli Lady Gaga istu i izvela.