Poznata imena nominiranih za prve nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off
10. siječnja 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Poznata imena nominiranih za prve nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off

Jonathan, indie rock bend iz Rijeke te splitski hip hop Bach Vojko V  zvijezde su nominacija prvog izdanja nagrade Rock&Off s čak 4 nominacije, a slijedi ih reper Edo Maajka s tri nominacije u 9 kategorija za koje su glasali novinari.

Rockerske snage brane Goran Bare & Majke i The Strange s dvije nominacije koliko imaju i pop bend Mangroove, elektro pop bend NipplePeople te multižanrovski Chui, saznali smo danas u zagrebačkoj Tvornici kulture gdjesu predstavljeni nominirani izvođači u 9 kategorija prvog izdanja nezavisne glazbene nagrade Rock&Off! Nedavno pokrenuta nezavisna glazbena novinarska nagrada Rock&Off ujedinila je hrvatsku glazbenu scenu okupivši na jednom mjestu sve njene dionike, od onih koji scenu stvaraju do onih koji je prate i podržavaju.

Čak 64 novinara i medijskih djelatnika iz 40 različitih vrsta medija koji već niz godina sustavno prate i usmjeravaju domaću glazbu u dva kruga, odabrali su najbolje glazbenike u Hrvatskoj ove godine u sljedećim kategorijama: Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak, Koncertni izvođač, te izvođači godine u žanrovskim kategorijama “Rock&Off”, “Pop&Off”, “Rap&Off”, “Elektro&Off” te “Jazz&Off”, koji su albumom (LP/EP),  pjesmom ili koncertnim nastupom značajno obilježili hrvatsku glazbenu scenu unutar izbornog razdoblja (1.12.2017. do 30.11.2018.).

“Novinari/glasači su glasali u dva kruga, s tim da su u prvom krugu sami davali prijedloge izvođača unutar zadanih devet kategorija, a u drugom krugu su birali među onima koji su imali najviše nominacija. Glasanje je završeno 31. prosinca, u trenutku kada je započela 2019. godina”, objasnio je Aleksandar Dragaš, predsjednik Stručne komisije.

Za nagrade u kategorijama nominirani su:

Album godine
Edo Maajka – Put u plus
Goran Bare & Majke – Nuspojave
Jonathan – To Hold
The Strange – Echo Chamber
Vojko V – Vojko

Pjesma godine
Elemental – Nešto glasno
Jonathan – I Never Meant To Be There
Mangroove – Laka sam
Valentino Bošković i TBF – Adio, trafikonte!
Vojko V – Kako to

Veliki prasak
Kensington Lima
Ogenj
Rezerve

Koncertni izvođač godine
Chui
Edo Maajka
Jonathan
NipplePeople
Vojko V

Rock&Off
Goran Bare & Majke
Jonathan
The Strange

Pop&Off
Boris Štok
Detour
Mangroove

Rap&Off
Edo Maajka
Kandžija
Vojko V

Elektro&Off
ABOP
NipplePeople
SUN U

Jazz&Off
Chui
Matija Dedić
Mimika Orchestra

Nagrade publike
Chui
Edo Maajka
Elemental
Goran Bare & Majke
Jonathan
Kensington Lima
Mangroove
NipplePeople
Ogenj
Rezerve
The Strange
Valentino Bošković i TBF
Vojko V

Iako su pobjednici u 9 kategorija, koje ćemo saznati 31. siječnja na završnoj dodjeli u zagrebačkoj Tvornici kulture odabrani, za kategoriju „Nagrada publike” se može glasati od 15. do 30. siječnja 2019. godine.

Podsjetimo, koproducenti nagrade su Unison – Hrvatski glazbeni savez i KD Tvornica kulture koja ove godine slavi 20 godina postojanja, uz organizatora Hrvatsko društvo skladatelja i sponzorstvo Iskona, s ciljem prepoznavanja i priznavanja vrijednosti i raznolikosti domaćeg “rock&off” stvaralaštva.

Foto: Filip Gržinčić