Tom Speight prije Toma Odella u Tvornici kulture
17. siječnja 2019.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Tom Speight prije Toma Odella u Tvornici kulture

Tom Speight nastupit će kao predizvođač Tomu Odellu na nastupu u zagrebačkoj Tvornici kulture u nedjelju, 10. veljače.

Londonski kantautor Tom Speight od početka rada objavljivao je samo EP izdanja, u zadnjih dvije godine čak njih šest, a kroz to vrijeme se pokazao kao sjajan vokalist koji eksperimentira s glazbom i miješa folk i post-pop. Tako je privukao pažnju medija, ali i kolega, te je dijelio pozornice s bendovima poput Travis i Mumford & Sons, a njegov talent mu je zavrijedio čak 60 milijuna streamova na Spotifyju, 2 milijuna mjesečnih slušatelja i rasprodanu turneju po UK-u prošlog listopada. Novi projekt je i prvi dugosvirajući album “Collide” koji je na rasporedu na proljeće, a prije toga će se otisnuti na turneju s Tom Odellom.

Velika europska turneja Tom Odella počinje upravo danas u Hannoveru, nastavlja se  dalje po Njemačkoj, Francuskoj, Poljskoj, Češkoj, Belgiji, Litvi, Latviji, Finskoj, Luksemburgu, Rusiji, Ukrajini, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Mađarskoj, Bugarskoj, Rumunjskoj, Makedoniji, a sve završava 18. veljače u Istanbulu. U mjesec dana obilazi 23 grada i najveće dvorane, a premijerni dolazak u Hrvatsku je u Tvornici.

Nazvana po aktualnom trećem studijskom albumu, turneja Jubilee Road promovira hvaljeno izdanje najavljeno singlom “If You Wanna Love Somebody”, s kojeg je skinuti još i duet s Alice Merton “Half As Good As You” te istoimeni “Jubilee Road”.

Izuzetno talentirani kompozitor i tekstopisac, poznat je po grandioznim melodijama i emotivnim nastupima, a uz brojne nagrade Tom bilježi i gotovo 2 milijuna prodanih ploča. Uz klavir kao glavni instrument kanalizira osjećaje kroz tekstove i glazbu, a zagrebački koncert bit će jedinstvena prilika vidjeti njegov nastup uživo.

Prve korake Tom Odell treba zahvaliti i Lily Allen, britanskoj glazbenici i šefici Columbijinog labela In The Name Of, koja je toliko bila očarana njegovom energijom da ga je odmah potpisala. Debitantski EP “Songs From Another Love” uključivao je megahit “Another Love” koji ga je katapultirao među najjača mlada otočka imena.

Već u svojoj prvoj sezoni Tom Odell je ulovio laskavu titulu na dodjeli “BRITs’ Critics’ Choice Award”, BBC ga je uvrstio među top 15 autora koji su “BBC Sound Of 2013”, a televizijski debi odradio je u emisiji Joolsa Hollanda. Prvi album “Long Way Down” iz 2013. odmah je uletio na prvo mjesto britanske top liste albuma, da bi 2014. Tom zaslužio i prestižnu Ivor Novello nagradu za skladatelje i autore tekstova.

Njegova glazba utjecaje vuče od slavnih imena kao što su Elton John, David Bowie, Jeff Buckley ili Bruce Springsteen, a sam priznaje da je fan izvođača poput Cat Power, Jamesa Blakea, Blura i Arcade Firea. Prilika za čuti novi album i potpisne singlove Tom Odella bit će u Tvornici kulture na premijernom dolasku u Hrvatsku.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 150 kn, te 180 kn na sam dan koncerta. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), sva prodajna mjesta Eventima i online www.eventim.hr.