Greta Van Fleet o stalnim usporedbama s Led Zeppelinom: “Ostavimo to iza sebe!”
19. siječnja 2019.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Greta Van Fleet o stalnim usporedbama s Led Zeppelinom: “Ostavimo to iza sebe!”

Razumljivo je da se o novim “zvijezdama” Greti Van Fleet piše u kontekstu Led Zeppelina, ali očito da takve usporedbe smetaju ovim mladićima te ovu legendarnu grupu ističu samo kao jednu od inspiracija.

U intervjuu za Rolling Stone magazin frontmen benda Greta Van Fleet, Josh Kiszka, rekao je kako je očito da se osjeti sličnost u zvuku jer su Led Zeppelin između ostalih utjecali na njih, ali i ističe: “Sada je to više kao – ‘u redu, svjesni smo toga’. Ostavimo to iza sebe'”.

Dalo bi se zaključiti kako im više nije tako jednostavno prihvatiti ovu činjenicu da će uvijek biti vjerojatno u sjeni jednog od najvećih rock and roll bendova u povijesti. Uvijek će postojati hejteri, ali i oni koji smatraju Gretu Van Fleet predvodnicima nekog novog rock vala i grupu koja će vratiti rock and rollu ono zasluženo mjesto, a to je sâm glazbeni tron s kojeg trebaju skinuti hip hop. Čak je i Robert Plant proglasio bend Led Zeppelinima I. No, teško će se moći odmaknuti od tog konteksta dok god i vokalno i glazbeno zvuče i više nego slično Zeppelinima, pa čak i u smislu nekih gestikulacija i vokalnih bravura po kojima je Plant bio poznat.

Kako god zvučali, ova godina će biti velika za njih, već imaju nekoliko nominacija za Grammy, a rade i na novom albumu koji bi trebao biti objavljen sljedećih mjeseci i jedva čekaju javnosti otkriti još jedan dio Greta Van Fleet svemira.

Ujedno ćemo ih imati prilike poslušati uživo na Exit festivalu u Novom Sadu već ovog ljeta, a do tada, slušajte Zeppeline…ovaj, Gretu Van Fleet.