Poslušajte prvi službeni singl mladog pop kantautora Davida Magdića
5. veljače 2019.
Music Box (10949 Članci)
Podijeli

Poslušajte prvi službeni singl mladog pop kantautora Davida Magdića

David Magdić je mladi 23-godišnji pop kantautor, gitarist i pjevač iz Grede, malog sela iz okolice Varaždina, a široj javnosti poznat je po suradnji s Lorenzom na singlu “Osjećam Laž”.

Nakon te suradnje česte su usporedbe sa Shawn Mendesom, John Mayerom i James Bayom, a Davidu je drago da publika prepoznaje pravac u kojem gradi svoj glazbeni put i izričaj. Spektar utjecaja i žanrova na Davidovo stvaralaštvo zaista je širok, ali upravo je fascinacija melodijom i hookovima kvalitetnog popa rodila u njemu želju da prvenstveno stvara pop glazbu.

Sve to vidljivo je u njegovom romantičnom i zavodljivom prvom autorskom singlu naziva “Nisam Njen” u kojem u okviru pop pjesme stapa sentimente rnb-a, bluesa, soula i ostalih primjesa koje su svakako velik dio njegovog glazbenog identiteta. Upravo takav pristup u startu daje veliku dozu svježine i diferencijacije na hrvatskoj glazbenoj sceni dok baršunasto topli i moderni vokal te nezamjenjiva svirka savršeno upotpunjuju njegovo autorstvo.

Producent singla je Hrvoje Prskalo kojeg David smatra ponajboljim producentom našeg područja te mu je izrazito zadovoljstvo i čast surađivati s njim. Spot je sniman u jednoj divnoj kući u Varaždinu pod redateljskom palicom Tome Široka, a ime prelijepog modela iz spota je Lea Cigić.

“Nisam mogao zamisliti bolji vremenski okvir za izlazak svog prvog autorskog singla od veljače, mjeseca zaljubljenih, jer sama tematika i zavodljiv ton singla jasno poručuju da je vrijeme za novu ljubav, novu priču – zato vjerujem da će moja pjesma naći dom u svima vama koji se nalaze na toj krasnoj ljubavnoj stazi” – rekao je David.

Već u srednjoškolskim danima, etablirao se na varaždinskoj blues / rock sceni brojnim live nastupima kojima je ponajviše privukao pažnju zaljubljenicima tog žanra svojom svirkom i svirkom svojih bendova Riviera Paradise i kasnije Eternal Blue. Autorstvom se počeo baviti prije nekoliko godina i na taj dio svog rada najviše gleda kao poziv, kako on kaže, dobio je mogućnost da oboji svakodnevnicu ljudi te im pruži zabavu i bijeg od često surove realnosti.

Masovnost i mogućnost slanja prave poruke velikoj publici ono je što vidi kao najveći dar, ali i teret stvaranja pop glazbe.

Foto: Martin Ivančan